avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice - se pot interzice achizitiile ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice - se pot interzice achizitiile directe prin act administrativ?

Buna ziua! As dori o sugestie cu privire la posibilitatea interzicerii ( prin act administrativ, de ex. o hotarare de consiliu ) a achizitiilor directe, pentru a se evita incheierea contractelor administrative cu aceiasi prestatori de servicii (prin SEAP, bineinteles) astfel incat sa nu mai existe suspiciunea ca ordonatorul de credite consimte la aceasta stare. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 19:09, 20 Decembrie 2012
Conform notificării ANRMAP din data de 22.02.3012, dacă valoarea estimată a contractului ce se doreşte a fi atribuit este sub pragul de 15.000 €, fără TVA, şi se încadrează în prevederile art. 27(5), art. 28(3) şi art. 29(3) din OUG nr. 34/2006, la completarea formularului de anunţ /invitaţiei de participare se va justifica alegerea proceduri respective. Nu cred ca o hotărâre de consiliu reprezintă o justificare pentru aplicarea unei proceduri de achiziție publică în cazul acestor achiziții. Pentru a se evita orice suspiciune, așa cum spuneți dumneavoastră, se poate aproba o procedură care să asigure maximă transparență achizițiilor(publicarea invitațiilor de participare în presă, pe site-ul instituției, transmiterea invitației către un număr minim de potențiali ofertanți, etc.). În cazul contractelor de valori mai mari care se situează sub pragul de 15.000 euro, fără TVA, o altă soluție ar fi aplicarea unei proceduri de achiziție publică pentru atribuirea unui acord-cadru pe o perioadă de maxim 4 ani a cărui valoare maximă estimată să depășească pragul pentru cumpărarea directă.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare tip de procedura achizitie Lilic68 Lilic68 Buna seara, Am bagat pe SEAP o documentatie de atribuire la procedura de cerere de oferta pt ca valoarea totala a contractului (cu TVA) depaseste 15000 E. ... (vezi toată discuția)
Anunturi publicate pe seap de autoritati contractante mariusdrasovean mariusdrasovean Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este perioada minima legala (intre data publicarii anuntului pe SEAP si data limita de depunere a ofertelor) pentru ... (vezi toată discuția)
Achiziții publice prin cerere de oferta Gabriel V Gabriel V Ce procedura trebuie aplicata pentru atribuirea unui contract de prestări servicii cu o valoare mai mica de 100.000 euro? Trebuie publicat in SEAP? Partea ... (vezi toată discuția)