avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie

#-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat pentru instalarea de centrale proprii. Am ramas doar 3 locatari pe aceasi scara bransati la CET Brasov si din vari motive suntem in imposibilitatea de a ne pune centrale de apartament. Acum, Cet-ul ne SUGEREAZA sa ne debransam contra/plata (vreo4-5 mil.lei vechi), amenintandu-ne cu sume considerabile pentru iarna 2008-2009. Desigur ca blocul a fost astfel construit incat in baie nu avem calorifere ci o teava groasa care nu se poate demonta si duce agentul termic in tot blocul si deci incalzeste baile si celor cu centrale de apartament. Numai unul dintre locatari a zidit aceasta teava (in interior) astfel incat sa nu poata fi acuzat de consum fraudulos. Restul locatarilor au pus un fel de izolatie care este vesnic calda, dar de participat cu ceva la plata caldurii, nici vorba. DEsigur nu este nici o lege in acest sens, locatarii sa-si sparga capul.......ca Statul dupa ce le-a incurcat..............sa le descurce cine o vrea........
Acum problema este ca noi nu dorim sa ne debransam, dar am dori sa inchidem scara unde nu mai este nici un locatar bransat pantru a stopa pierderile pana acolo si coloanele de la noi de pe scara unde nu mai este nimeni bransat, doar ca nu stim la cine sa apelam sa ne spuna daca este legal sa facem acest lucru ? La CET ridica toti din umeri si ne spun ca vor veni sa vada cum este problema dar probabil asteapta peschesul si noi abia ............suntem toti 3 pensionari.......asa ca.........
Poate v-ati confruntat careva cu asa o situatie, va rugam sa ne spuneti si noua ce credeti ca este bine sa facem ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:34, 23 Iulie 2008
ati adus la cunstiinta asociatiei de proprietari faptul ca vreti sa faceti aceste modificari?
ce raspuns ati primit?
la cet ce demersuri scrise ati facut?
ce vi s-a raspuns?
Și eu sunt din Brașov și vă spun că peste aproximativ 3 săptămâni va intra în vigoare o ordonanță "regula celor 30%" prin care ]n cndominiile în care numărul apartamentelor branșate la CET este de sub 30%, CET nu va mai furniya agent termic acelui condominiu începând din acest sezon rece 2008-2009, astfel încât proprietarii trebuie să găsească o altă modalitate de încălzire a apartamentelor.
Din acest motiv am renunţat şi eu la repartitoare şi m-am debranşat de la CET, pentru că asociaţia de proprietari, formată la acea vreme (2007) din preşedintele şi membrii comitetului care aveau centrale, au stabilit ca cei cu CT proprii să nu achite nici un leu pentru încălzirea ţevilor transportoare de agent termic ce le tranzitează locuinţa, pe motiv că au dat o declaraţie pe proprie răspundere că şi-au izolat tevile. Această hotărâre era în totală contradicţie cu legea la acel moment, când Ordinul nr. 233/2004 afost modificat prin Ordinul 255/2006 care defineşte proprietatea comună ca fiind şi toate instalaţiile condominiului aflate în folosinţă comună, cu care este înzestrată clădirea, ca de exemplu: conductele de apa caldă şi de încălzire care trec prin proprietatea comună şi cea individuală şi la care pot fi racordate instalaţiile individuale de încălzire şi de apă caldă prin punctele de distribuţie din apartamente sau spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.
iar
Art. 12 alin. 2 din Ordinul 233/2004 care prevedea că proprietarii de apartamente sau de spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, desprinse de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică ori care au alte surse individuale de căldură montate cu respectarea prevederilor legale, sunt scutiţi de achitarea contravalorii consumului de energie termică aferent instalaţiilor de încălzire aflate în proprietatea comună din interiorul spaţiilor respective - coloane de încălzire -, dacă asigură pe cheltuiala lor izolarea termică a acestora, în baza procesului-verbal de constatare întocmit de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari/locatari. Reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari/locatari va preda furnizorului de energie termică tabelul centralizator cu procesele-verbale de constatare a izolării termice a coloanelor de încălzire aferente apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din imobilul respectiv. Se consideră o izolaţie termică de bună calitate dacă între temperatura de la suprafaţa izolaţiei şi temperatura interioară a spaţiului respectiv nu există o diferenţă de temperatură mai mare de 0,50C a fost ABROGAT prin Ordinul nr. 255/2006 ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la caldura ContSters110396 ContSters110396 Salut. Sunt debransat de la reteaua de termoficare a blocului avand centrala proprie de apartament.Cu toate astea administratorul m-a pus la plata zicind ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot elimina legal plata agentului termic din tevile ce traverseaza apartamentul? gev gev Buna ziua, Din cauza unor anomalii mari la plata caldurii in iarna care a trecut, anul acesta ne-am montat centrala de apartament, urmand ca spre ... (vezi toată discuția)
Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului inchis ... adelinaene adelinaene Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan ... (vezi toată discuția)