avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic angajat la propriul SRL
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic angajat la propriul SRL

Daca ma angajez la propriul meu SRL ca jurist, vechimea astfel dobandita, se poate asimila activitatii juridice necesare participarii la examenele din magistratura, avocatura etc?
Are vreo importanta in cazul calcularii vechimii juridice, intr-un astfel de caz, daca sunt sau nu membru al Consiliului Consilierilor Juridici si daca sunt sau nu stagiar/definitiv? Merci mult.

O zi placuta.
aleirgab a scris:

art. 12 alin. 2 din legea nr. 514/2003 Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.

Consider Legea 514 ca fiind imperfecta.
Cum puteti interpreta art. 12 din citatul anterior?
Buna dimineata, dar ce faceti cu societatile profesionale infiintate de consilierii juridici = jurisconsulti, societati valabile si legale pana la aparitia minunatei de deciziiia ICCJ, acesta nu este o forma de exercitare a profesiei .

Nu va mai invartiti in jurul cozii, ideea e ce vreti sa eludati si ce nu .

Iar pentru cel care a postat afirmatia daca esti administrator la o societate comerciala poti avea calitatea de consilier juridic dar nu te poti inscrie in CCJR. o contrazic in mod absolut ca inadmisibila .
juristconsult a scris:

Iar pentru cel care a postat afirmatia daca esti administrator la o societate comerciala poti avea calitatea de consilier juridic dar nu te poti inscrie in CCJR. o contrazic in mod absolut ca inadmisibila .

Poti argumenta sau doar o "contrazici" ?
Nu consider ca are rost sa argumentez ceea ce este evident, sunt in situatia de a fi administrator si sunt consilier juridic inscris in Colegiu .

Calitatea de administator la o societate Nu este incompatibila cu calitatea de membru in Colegiu, nu inteleg de unde ar rezulta explicit si neindoielnic, nu la libera interpretare acesta ipotetica incompatibilitate .
Statutul profesiei de consilier juridic adoptat de catre Congresul Colegiilor Consilierilor Juridici din România disponibil la urmatorul linck: [ link extern ] ,
prevede la Art.18, litera f): Exercitarea activitatilor profesionale specifice consilierului juridic este incompatibila cu:
f). functia de administrator în cadrul societatilor comerciale;

Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)