avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre apel / recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre apel / recurs

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Am actionat societatea in instanta ptr. urmatoarele capete de cerere:
- plata diferentei salariale intre salariul de baza si salariul incasat in perioada 01.12.2008 - 31.08.2009 ca urmare a modificarii unilaterale a salariului de catre angajator;
- plata drepturilor prevazute de art. 66 alin 1 din CCMN ( compensarea pe o perioada de minim 6 saptamani a diferentei intre indemnizatia de maternitate si salariul de baza)
- plata perioadei lucrate 15-31 august cu un sport de 100%, fiind munca la solicitarea angajatorului. In 31.07.2009 mi-am depus demisia cu preaviz de 15 ile conform prevederilor CIM. Angajatorul mi-a scris pe cererea de demisie: "De acord incepand cu 01.09.2009, dupa predarea tuturor documentelor pe linie de protectia mediului (conditie)". Mentionez ca eu puteam predqa in orice zi documentele dar abia in 31.08.2009 s-a desemnat ersoana careia sa-i predau astfel incat am fost supusa unui abuz al angajatorului si obligata sa stau la munca 15 zile in plus fata de prevederile CIM.
- daune morale in valoare de 20.000 lei ca urmare a faptului ca eu renuntasem la CIC si as fi beneficiat de 85% din media veniturilor incasate cu 12 luni anterioare nasterii iar prin diminuarea salariului am incasat mai putin decat as fi primit in CIC.

Azi iau act de sentinta completului de judecata: "Ïa act de renuntarea reclamantei la drepturile prevazute de art. 66 alin 1 din CCM. Respinge celelalte pretentii ca nefondate".
Abia astept motivarea instantei.
Mentionez ca niciodata nu am afirmat ca renunt la acele drepturi si chiar in concluziile scrise mi-am sustinut toate capetele de cerere.

Bineinteles ca voi cere recursul, dar intrebarea mea se refera la posibilitatea ca recursul sa fie stramutat pentru ca nu mai am nicio incredere in instanta din Constanta. Care ar fi pasii de urmat, fac solicitarea de recurs si apoi cer stramutarea pana la primul termen al recursului? Mai sunt si alti pasi?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 22:33, 26 Mai 2010
Asteptati sa vedeti motivarea sentintei si mai ales studiati dosarul poate ca in el sunt depuse inscrisuri din care rezulta ca "ati renuntat" cine stie o fi vreun act facut de catre angajator si a semnat altcineva in locul dvs.
stramutarea se face numai daca exista unul din motivele prevazute in Cod proc cv si nu la simpla impresie a partii ca instanta nu este favorabila cererilor sale. trebuie motivata bine cererea de stramutare ptr ca in cazul unei respingeri veti avea o instanta extrem de "prietenoasa" cu sustinerile dvs.
Personal as prefera un recurs bine facut si sustinut decit o cerere de stramutare cu sanse minime de reusita.
OK, acum va rog, in momentul in care primesc motivarea instantei, care sunt pasii de urmat? Intai fac apel?
lenia a scris:

Asteptati sa vedeti motivarea sentintei si mai ales studiati dosarul poate ca in el sunt depuse inscrisuri din care rezulta ca "ati renuntat" cine stie o fi vreun act facut de catre angajator si a semnat altcineva in locul dvs.

Nu cred ca exista asa ceva. Am fost la toate termenele si mi-a fost inmanat si mie un set de inscrisuri...
Pai in aceste cazuri eu stiu ca se depun inscrisuri si pentru cealalta parte........asa ca.........justitia a bagat din top.......X-(

Alte discuții în legătură

-25% din salariu, se poate? daniela25 daniela25 In Decembrie 2008 pana in Mai 2009, societatea unde am lucrat a redus fara nici un motiv salariul cu 25 % pe motivul crizei care in acel moment nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit stramutarea pricinii? lili77 lili77 buna ziua Baiatul meu a luat amenda de la Politia comunitara am contestat si am castigat dar Politia Comunitara a facut recurs.Noi putem muta procesul in ... (vezi toată discuția)