avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casa

Buna ziua.Am asigurare la casa ,care cuprinde in riscurile asigurate si ploaia cu grindina.Ieri a plouat cu grindina si azi am observat ca tigla metalica e indoita de la grindina .As vrea sa stiu:
-este vreun termen limita de la producerea daunei cand aceasta trebuie anuntata la firma de asigurari?
-exista riscul de a nu fi despagubit pt ca nu mai am facturile de la tigla metalica?
Casa este girata la banca iar asigurarea este cesionata in favoarea bancii;daca asigurarile ar achita o anumita suma de bani pt dauna cine ar incasa suma?
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 15:53, 2 Iunie 2010
Evenimentele excluse(neacoperite) se gasesc in capitolul special "Excluderi"
Caderea de corpuri este un risc ce se refera la cu totul altceva decat fenomenele meteorologice.Prin interpretare strict gramaticala, sensul este exact invers decat a dorit asiguratorul sa se inteleaga .Ramane de vazut daca va putea sa dovedeasca prin context, ce a inteles prin aceasta formulare.Pretentia urmare interpretarii lingvistice, desi este speculativa, este corecta.
nucu$ a scris:

Evenimentele excluse(neacoperite) se gasesc in capitolul special "Excluderi"
Caderea de corpuri este un risc ce se refera la cu totul altceva decat fenomenele meteorologice.Prin interpretare strict gramaticala, sensul este exact invers decat a dorit asiguratorul sa se inteleaga .Ramane de vazut daca va putea sa dovedeasca prin context, ce a inteles prin aceasta formulare.Pretentia urmare interpretarii lingvistice, desi este speculativa, este corecta.
.
Evenimentele excluse din asigurare sunt altele decat cele care sunt scrise negru pe alb in asigurare:inundatii,cutremure,alunecari de teren,etc.Adica asiguratorul a numit in mod expres fiecare dintre riscurile pe care le despagubeste si care sunt cunoscute sub termenul de ''calamitati naturale'' si repet ,printre cele pe care le despagubeste se numara ''caderi de corpuri(excusiv preciitatii)''
Nu prea cred ca in instanta vor putea dovedi ca sensul dat de ei expresiei ''exclusiv'' este altul decat cel mentionat de DEX.Grindina in DEX este considerat ''corp'' si nu cred ca vor avea sanse in instata sa demonstreze ca expresia ''caderi de corpuri(exclusiv grindina)'' inseamna altceva ,decat poate daca folosesc alt vocabular cu alte sensuri si semnificatii decat cel al limbii romane.
In asigurarea mea nu exista nici un fel de capitol special-Excluderi,si nici vreo anexa despre care eu sa fi luat la cunostinta.Singura modalitate legala de a nu ma despagubi, era daca agentul care mi-a incheiat asigurarea scria ,la capitolul ''Mentiuni speciale''(conform notei interne pe care o are soc.de asigurare) tetul urmator:''nu se acorda despagubiri pt daune cauzate de precipitatii''.
Mentionez ca la acest capitol scrie doar ca am luat la cunostinta despre condiile generale privind asigurarea,unde de asemenea nu face vreo referire la faptul ca nu ar depagubi daunele cauzate de precipitatii.Daca agentul de asigurari ar fi scris acele mentiuni din nota lor interna ,nu cred ca as fi avut vreo sansa legala sa fiu despagubit.
In lipsa acestor mentiuni, si interpretand textul din asigurare cf. limbii romane ...eu personal nu prea vad vreo ''chichita''legala pe care soc de asigurare sa o invoce pt a nu ma despagubi.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)