avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa televiziunea Romana
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa televiziunea Romana

Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ?
Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!!
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 09:05, 5 Iunie 2010
Mai emite TVR?
Abuz este faptul ca platesc un serviciu pe care nu il folosesc de foarte multi ani.
problema este ca pentru dreptul de retransmisie al tvr platesc o data firmele de televiziune prin cablu , apoi noi platim un abonament in care intra tvr si mai platim inca o data tvr pe factura de curent este normal ca tvr sa incaseze bani de 3 ori ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
mancipri, utilizator
Taxa aferenta serviciului public de radio-tv nu este un abonament si nu se plateste de 3 ori. Firmele de televiziune prin cablu nu au de ce sa plateasca ceva, de vreme ce TVR se poate receptiona gratis, cu o simpla antena de camera, si din acelasi motiv nu au cum sa includa o parte de abonament special pentru un serviciu care emite gratis. TVR-ul nu percepe abonament, ci statul percepe o taxa (indiferent ce scrie pe factura) pentru a putea finanta serviciul public de radio-televiziune.
Taxa ..???....nu ,nu ,nu.....este chiar un abonament ,radio tv ,....si intradevar se in caseaza de mai multe ori....este on FURT ordinar care merita o cauza care sa RESTITUIE BANII oamenilor santajati.....o televiziune PUBLICA nu are voie sa difuzeze publicitate !
Stimate domn, nu este un abonament, uitati-va si pe factura ce scrie.

HG 977/2003:
Art. 1 - (1) Persoanele fizice cu domiciliul în România, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune.
[...]
Art. 3 - (2) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele şi celelalte subunităţi ale lor fără personalitate juridică şi sucursalele sau reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune.


HG 978/2003:
Art. 1 - Persoanele fizice cu domiciliul în România, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare TV, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune.
[...]
Art. 3 - (2) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele şi celelalte subunităţi ale lor fără personalitate juridică şi sucursalele sau reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune.


Prin urmare, doar aceasta taxa se incaseaza, niciun abonament. Furnizorii de servicii TV nu platesc nimic televiziunii nationale.

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pt. persoane fizice. ion08 ion08 Buna ziua ! Doresc sa stiu o modalitate de a nu mai plati taxa radio-tv pe factura de energie electrica, in conditiile in care eu am un contract la ... (vezi toată discuția)