avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale abonament radio tv - persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

abonament radio tv - persoana juridica

tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. pentru persoana juridica. problema este ca sediul social al firmei este acelasi cu adresa la care locuiesc si la care platesc la zi acest abonament ( persoana fizica). deci, daca as plati si pe persoana juridica, teoretic as dubla plata...este legal? sau ce trebuie sa fac ca sa dovedesc ca pe aceasta adresa se plateste acest abonament ?
Cel mai recent răspuns: emmiv2008 , utilizator 17:15, 1 Decembrie 2013
Taxa radio-tv la pers. juridice se incaseaza de regula prin factura de energie electrica (Enel). Probabil ca dvs. aveti abonamentul de energie electrica pe pers. fizica.
Persoana juridica poate fi scutita de taxa radio-tv daca declara ca in spatiul in care isi desfasoara activitatea (sediu, punct de lucru etc.) nu foloseste servicii radio-tv. Daca vine cineva in control si constata ca aveti radio sau tv, chiar daca acolo este si locuinta particulara, puteti primi amenda.
Cum platiti abonamentul radio-tvr pe pers. fizica?
Daca platiti abonamentul radio-tvr prin firma de cablu la care sunteti abonata ca pers. fizica, sa stiti ca "nu se pune".
Eu de exemplu am abonamentul de en. electrica la Enel pe firma, aici este sediul firmei, aici si locuiesc, si in factura emisa de Enel este inclusa taxa radio-tv, iar serviciile de cablu tv le am pe pers. fizica.
toate abonamentele le am pe persoana fizica. iar abonamentul radio-tv il platesc pe factura de enel, care si ea este tot pe persoana fizica...
deci concluzia este ca nu prea am ce face? trebuie sa platesc de doua ori? sau sa-mi trec abonamentul de la enel pe persoana juridica..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa televiziunea romana sorin cercel sorin cercel Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ? Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!! (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)