avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

unde pot reclama anonim ca nu mi se face carte de munca
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 12:51, 29 Mai 2010
La Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul de domiciliu sau ITM Bucuresti.
1. O reclamatie anonima nu va fi luata in consideratie de nici o institutie.
2. Nu e nimic rusinos sau ilegal sa ceri sa ti se intocmeasca un carnet de munca, asa ca nu vad de ce sa nu va dezvaluiti identitatea.
3. Daca ati inceput sa lucrati dupa data de 01.04.2001 nu va mai este necesar carnetul de munca. Toata perioada lucrata de dvs. este evidentiata la Casa de Pensii, la Casa de Asigurari de Sanatate si la Agentia de Somaj, cu stagiile corespunzatoare de cotizare.
4. Vrea sa spun ca nu mai este obligatoriu carnetul de munca. Orice angajator emite si trimite declaratiile lunare nominale la Pensii, Sanatate si Somaj, declaratii in care sunt specificate, pe fiecare salariat, orele lucrate, orele nelucrate,pe cauze, venitul primit, contributiile retinute etc.
5. Daca doriti sa stiti stagiul de cotizare (vechimea in munca) mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si cereti o adeverinta cu stagiul de cotizare (vi se da pe loc, achitand 15 lei) si veti vedea vechime in munca, de la 01.04.2001 si pana in prezent, pe fiecare angajator al dvs., daca a platit sau nu contributiile aferente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
adinaspiridon75@yahoo.com a scris:

unde pot reclama anonim ca nu mi se face carte de munca


Petitiile anonime sunt clasate , potrivit dispozitiilor OG nr.27/2002.
Pueteti sa reclamati orice abuz facut de angajator, va fi data in lucru si solutionata plingerea doar daca este identificata persoana care face plingerea.
Va pot confirma faptul ca nu se i se va aduce la cunostinta angajatorului ca dvs sunteti petitionarul acest aspect ramane necunoscut reprezentantului legal al societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia buna seara? am o nelamurire in legatura ce carntele de munca?as dori sa stiu daca se mai fac,daca mai sunt valabile, am inteles ca de 2 ani de zile e o lege ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Ramona1982 Ramona1982 dupa noul cod al muncii cum se mai poate dovedi vechimea in munca si de unde se cere (ITM sau casa de pensii), da celelalte cotizatii (CAS, somaj, sanatate-de ... (vezi toată discuția)