avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe tranzactie in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe tranzactie in instanta

Am vandut un imobil plus teren aferent acum o luna ,iar actualii proprietari nu au putut intabula imobilul pe numele lor pentru ca li s-a zis ca eu trebuie sa platesc impozitul pe tranzactia facuta in instanta prin care am dobandit imobilul in urma unei mosteniri.La inceputul anului 2007 am dezbatut o succesiune la notar dupa decesul unei persoane in anul 2006.Ulterior afland si de alte bunuri care nu au fost cuprinse in acel act, am fost nevoita a chema in instanta persoana care detinea actele pentru a intregi actul de succesiune ,astfel anulandu-se actul de mostenire, si s-a dat o hotarare judecatoreasca in care noi, partile am facut o intelegere ,si care tine locul actului facut la notar.Nu inteleg de ce trebuie sa platesc impozit pe niste bunuri care initial erau in proprietatea mea conform certificatului de mostenire si nici sentinta din instanta nu a fost hotarata dupa 2 ani de la deces,iar conform Codului fiscal in art 77' privind impozitul pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare scrie ca in termen de 2 ani de la deces, daca nu se finalizeaza succesiunea mostenitorii datoreaza un impozit de 1% din valoarea masei succesorale ,pana in acesti 2 ani fiind scutiti de impozit.Cum isi pot noii proprietari intabula in cazul in care eu nu platesc ...sincer nici nu stiu exact ce impozit.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 05:57, 3 Iunie 2010
E vorba despre doua impozite:
- impozitul de 1% din valoarea masei succesorale se plateste in cazul cand succesiunea nu a fost finalizata in primii doi ani de la deces
-impozitul pe venitul rezultat din vanzarea unui imobil care se plateste de catre vanzator in momentul intocmirii actului de vanzare-cumparare la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)
Modalitate ridicare pensie decedat vrinceanumihaela vrinceanumihaela In urma decesului unuia din parinti (tatal)celalat parinte a vrut sa ridice ultima pensie din contul celui decedat iar cei de la banca nu au vrut deoarece nu ... (vezi toată discuția)