avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe zilele din urma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe zilele din urma

buna seara!
revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat nimic?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 16 Iunie 2010
Conform legii, transmiterea registrului in format electronic la ITM se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii.
Din ceea ce spuneti dumneavoastra reiese faptul ca angajatorul nu pre se grabeste sa faca actele, gasind diverse motive.
Incercarti sa-l convigenti sa va faca cu data de 16.06, asa nu ar mai avea nici o scuza.
problema e ca tipa care se ocup cu constractele si salarii si altele nu fcae contr decat cu data de 1 ale lunii, sau 15 ale lunii, probabil k sa nu se incurce la clacule probabil, sau nush....
nu-mi poate face cu data de 15.06 k ea nu mai ajunge azi la ITM...k sa nu mai zic k stia de vineri.... pana la urma i-am zis lui tanti aia sa-mi faca cu 20.06, cu conditia sa-i duc actele maineX-( . spuneti-mi si mie e corect ce se intampla?
Se poate face c.i.m. cu data de 01.06 , cat si cu data de 15.06.
Problema este ca transmiterea prin Revisal pentru data de 01.06 este tardiva, dar se poate efectua, iar pentru data de 15.06 acesta se paote trasmite fiind inca in termen.

Inregistrarea c.i.m. este inca in termen atat pentru data de 01.06 , cat si pentru data de 15.06.
Ramoon a scris:

problema e ca tipa care se ocup cu constractele si salarii si altele nu fcae contr decat cu data de 1 ale lunii, sau 15 ale lunii, probabil k sa nu se incurce la clacule probabil, sau nush....

acesta nu este un motiv temeinic sa nu incheiati contractul de munca incepand cu orice data a lunii, e un simplu pretext. Practic si acum ati putea semna contract care sa intre in vigoare cu data de maine, pentru ca se poate transmite actualizarea facuta in Revisal si prin intermediul internetului la orice ora, nu trebuie sa mearga la ITM sa duca actualizarea Revisal, la ITM trebuie sa duca in 20 de zile contractul. In locul dvs m-as intreba daca este o firma serioasa si daca realmente se doreste semnarea unui contract de munca.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Modificari la revisal cristinaburescu cristinaburescu Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul. Eu am de inregistrat un contract cu data de ... (vezi toată discuția)