avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotãrâre judecãtoreascã-lãmurire privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotãrâre judecãtoreascã-lãmurire privind aplicarea ei

Ajutor, vă rog! Avem o hotărâre judecătorească, irevocabilă prin nerecurare, pronunţată în 2 oct 2009.Sentinţa este:
02.10.2009 Soluţionare
Hot. 1364 Admite acţiunea. Obligă pe pârâţi să plătească fiecărui reclamant diferenţa dintre drepturile băneşti efectiv încasate şi cele cuvenite prin aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 221/2008, prin care s-a aprobat OG nr. 15/2008 începând cu data de 01.10.2008 până la data pronunţării hotărârii, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii.
25.01 2010
ÎNCHEIERE Respinge cererea de îndreptare eroare materială ca nefondată
D-na contabil susţine că nu este bine formulată şi că ar mai trebui deschis un alt proces pentru perioada oct.- dec.2009 , că nu poate aplica legea decât până la data pronunţării.Pe ian . şi febr. 2010 am fost plătiţi conform Legii 221 , din martie nu, iar acum ni se iau banii pe cele 2 luni.E corect ? Ce putem face? Din oct. 2008 nu s-a operat în cărţile de muncă .Mulţumesc!:(
Cel mai recent răspuns: ivascu_maricica , utilizator 09:39, 5 Iunie 2010
De la data 01.10.2008 si pana la data pronuntarii hotararii (02.10.2009) trebuia sa va palteasca diferenţa dintre drepturile băneşti efectiv încasate şi cele cuvenite prin aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 221/2008, prin care s-a aprobat OG nr. 15/2008 .

Pentru perioada oct - dec 2009 , intr-adevar trebuie deschis un nou proces intrucat instanta.
Mulţumesc pentru răspuns. Am putea cere lamurire dispozitiv ? Si totuşi ramane un mister cum de am primit mărirea de salariu pe ianuarie şi februarie 2010 conform Legii 221 ?
Potrivit art.281 ind.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice.
Prin lămurirea hotărârii nu poate fi modificat dispozitivul acesteia, ci se clarifică, se interpretează doar măsurile dispuse de instanţă prin hotărârea a cărei lămurire se solicită. Această procedură este pusă la dispoziţia părţii interesate atunci când, din culpa instanţei, dispozitivul hotărârii nu este suficient de clar, ceea ce poate genera dificultăţi la executare.

Cererea de lămurire este o cerere incidentală, de competenţa instanţei care a dat hotărârea sau încheierea a cărei îndreptare se urmăreşte.
Acum ne-am lamurit! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurirea hotararii judecatoresti anamariamed anamariamed Buna ziua, Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns. Am fost parte civila intr-un dosar in care am avut castig de cauza (fond, ... (vezi toată discuția)
Termen legal matist68 matist68 La Multi Ani. Se pot lămuri dispoziţiile neclare dintr-o hotărâre judecătorească? Dacă apreciez că dispozitivul unei hotărâri este neclar ... (vezi toată discuția)
Sentinta 25%+25% suplim.funct.public mjion mjion Buna ziua ! Va rog un sfat ffff imp ! Instanta a decis plata supl post+treapta obligatoriu pt. angajator dar fara sa precizeze procentul! Ce trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)