avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social SRL

Asociatul unic al unei SRL doreste majorarea capitalului social cu suma cu care a finantat societatea, respectiv suma se regaseste in cont contabil 4551. Se poate face acest lucru? Daca da care ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: raisacristina , utilizator 12:18, 17 Mai 2007
Nu a mai intalnit nimeni o situatie de acest gen? Am auzit ca se practica totusi.
La Registrul Comertului ai nevoie de urmatoarele acte (in afara de cererile tipizatele):
- Hotararea AGA de repartizare a profitului net la rezerve (1068); Bilant la 31.12.xx si Balanta la 31.12.xx ;
- Hotarare AGA pentru majorarea capitalului social din rezerve fara modificarea procentelor de detinere al participantilor la persoana juridica;
- Act aditional la Contractul de societate pentru majorarea capitalului social din rezerve fara modificarea procentelor de detinere al participantilor la persoana juridica;
- Nota contabila, Fisa contului 101 si Balanta din luna in care se majoreaza capitalul social, toate semnate de Compartimentul financiar-contabil si Conducere.

A se citi cu atentie si Legea nr. 31/1990, republicata cu completari si modificari, si Codul fiscal.



Daca te-ai hotarit sa-ti faci majorare de capital si vrei sa folosesti aportul din 4551, ai nevoie de un raport intocmit de un expert contabil (cu semnatura si stampila) cu care te prezinti la CCIA si faci cererea de mentiuni. , in final tot la ORC ajungi.
Multumesc mult ela.g . Am raportul expertului pt.majorare din aport pt. despre asta este vorba, dar avocatul angajat de societate sustine ca nu exista temei legal pt. aceasta operatiune. Nu stiam de balanta si nota contabila care probabil vine sa anticipeze putin lucrurile. Stiu ca suna aiurea, dar ce este CCIA ?:">
Camera de Comert si Industrie Alimentara
In plus, fata de actele prezentate in mesajul anterior, se face act constitutiv actualizat cu noile modificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor !- majorare de capital- rodia rodia Am mare nevoie de ajutor in urmatorul caz: Daca o societate,micointreprindere care are asociat unic doreste sa isi majoreze capitalul social din contul ... (vezi toată discuția)
Modificare procent parti sociale iuli-ana iuli-ana Intr-un srl cu 2 asociati la care procentele de participare sunt de 60% cu 40% se doreste modificarea procentelor la 90% cu 10% dar fara cesiune parti ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)