avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine efectuiaza cercetarea disciplinara in cazul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine efectuiaza cercetarea disciplinara in cazul unei institutii autonome?

Buna ziua

In cazul unei institutii autonome care nu are subordonare nimanui,cand toti care formeaza conducerea savarsesc abateri disciplinare grave, cine ii cerceteaza disciplinar si cui trebuie adresata reclamatia?
Nu am gasit nicaieri explicatii.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
av_medy, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:58, 10 Iunie 2010
Da, dar decizia de sanctionare trebuie sa o dea insusi presedintele care si el a savarsit abaterea disciplinara
-daca presedintele este de acord si semneaza este ok.
-nu vad de ce nu ar trebui sa semneze presedintele daca juristul ii atrage atentia ca fiind abatere disciplinara un anumit act, comportament etc.
- in general se trece cu vederea abaterea daca si ultimul sef ierarhic a comis-o,(sa nu fie grava), daca se doreste ca sa nu se mai repete atunci se poate intocmi un proces verbal in care se va lua la cunostinta ca fapta respectiva este abatere disciplinara si semneaza toata lumea (daca nu este specificata abaterea in Regulamentul Intern)
-daca se doreste totusi sanctionarea atunci va semna presedintele si juristul decizia si este ok.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator
av_medy a scris:

Da, dar decizia de sanctionare trebuie sa o dea insusi presedintele care si el a savarsit abaterea disciplinara

In condiitiile acestea , se pot sesiza si alte organe de stat abilitatea ... ce fel de abateri a savarsit aceasta conducere ?
M-ati lamurit bustean!
av_medy a scris:

M-ati lamurit bustean!

:offtopic:
Daca doriti ca raspunsurile postate sa fie cat mai exacte , atunci dati si dvs mai multe detalii ...cine a savarsit abateri, ce fel de abateri , unde sunt prevazute aceste abateri despre acre faceti referire, cine le-a constatat etc.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara roberto27 roberto27 Buna ziua, Am si eu o intrebare : Daca in Regulamentul Intern o anumita fapta nu este considerata \"abatere grava\" si nu se afla in lista abaterilor grave ... (vezi toată discuția)
Referat sanctiune disciplinara bogdan30ro bogdan30ro Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Am un sef care a fost jignit de un salariat. Seful a venit la mine si mi-a zis ca, pentru al sanctiona, trebuie sa-i fac un ... (vezi toată discuția)
Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)