avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt etapele care trebuie urmate in cazul somajului tehnic. Pot fi trimisi in somaj tehnic doar o parte din angajati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 25 Iunie 2010
Multumesc. Angajatorul risca amenda daca ia in calcul si sporul de vechime la stabilirea indemnizatiei, daca acesta nu este inclus in salariul de baza?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
aijin, utilizator
Eu cred ca trebuie sa li se aduca la cunostinta inainte de a intra in somaj tehnic cu cel putin 15 zile inainte ..art.17 alin.1 si 4 C.mun.

Nu se amendeaza pentru asa ceva ... doar cei de la controlul finaciar al societatii pot sa se opuna pentru ca legea prevede numai 75% din salariul de bază .
Se poate intrerupe somajul tehnic doar pentru o parte din angajatii trimisi in somaj tehnic?
Se pot trimite prin rotatie angajatii in somaj tehnic?
aijin a scris:

Se poate intrerupe somajul tehnic doar pentru o parte din angajatii trimisi in somaj tehnic?
Se pot trimite prin rotatie angajatii in somaj tehnic?


Raspunsul este afirmativ pentru ambele intrebari postate de dvs.
Daca in decizia de suspendare individuala trec si data incetarii suspendarii, pot chema oamenii la munca inainte de acesata data?

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic D Tiberiu D Tiberiu Buna seara, As dori sa aflu daca trimit un angajat in somaj tehnic pe 30 zile, angajatul ce dezavantaje ar avea sau ce are de pierdut ? (ex. pierde din ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cazul trimiterii in somaj tehnic a unor angajati, este necesar ca in nota explicativa depusa la ITM ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - pasi de urmat ami_ru ami_ru Societatea la care lucrez intampina probleme financiare din lipsa comenzilor. Doresc sa stiu in amanunt cum se procedeaza in cazul SOMAJULUI TEHNIC. Care sunt ... (vezi toată discuția)