avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot supravietuitor

1) mama + 2 baieti = mostenire casa parinteasca 1/4 + 3/8+3/8
1 fiu fara mostenitori, 1 cu mostenitori
2)mama ramasa in viata, fiul fara mostenitori decedat, fara nici un testament
3) Ce drepturi asupra casei parintesti are sotia fiului decedat (nelocuind in casa batraneasca) iar cel ramas in viata locuieste acolo si a investit ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
danaoprea123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:57, 12 Iunie 2010
valoarea de 3/8 a fratelui decedat se dezbate scazand valoarea investitiilor facute de fratele in viata din total valoare mostenire?
Cel care a facut investitiile poate solicita o cota mai mare, dar trebuie sa aiba probe ( facturi, chitante etc.) si depinde daca acele cheltuieli au fost reparatii capitale etc.
Din practica nu se retine castig de cauza pt "investitii", de obicei nu se iau in considerare, pana la urma celalalt mostenitor a suferit de lipsa de folosinta, deci poate cere el o cota mai mare...
Ramane la aprecierea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)