Am un antecontract de v-c neexecutat. Sunt creditor. Debitorul nu a venit la notar sa incheie contractul in ziua stabilita. Prin antecontract s-a stabilit ca daca nu se incheie contractul primesc dublu sumei. Vreu sa-l execut. Cum pot sa obtin o interdictie de instrainare si a altor bunuri imobile ale debitorului (si sa notaez asa ceva in CF) atat timp cat valoarea care trebuie sa o execut este superioara valorii unui singur imobil?
e ca mai'nainte:D
pt daune nu are titlu, deci sunteti tert..
cred...am avut o situatie in care am executat si daunele ...dar nu facuse debitorul contestatie, executorul fiind acoperit legal ( avand incuviintarea:giggle:)
Cred ca trebuie sa facem o distictie clara intre daune interese si clauza penala.
In opinia mea, clauza prein care promitentul vanzator va achita promitentului cumparator o suma egala cu dubrlul avansului primit in situatia in care, din culpa sa, nu se incheie contractul de vnazare cumparare in forma autentica, reprezinta o clauza penala, iar nu daune interese.
Oricum, in ambele situatii, este necesara o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Celui interesat ii pot pune la dispozitie o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Av. Mihai Vaduva
Am inteles. Dar ce mai poate face un debitor in situatia in care nu a contestat in termen suma din clauza penala? Se poate folosi de contestatia la titlu?