Am un antecontract de v-c neexecutat. Sunt creditor. Debitorul nu a venit la notar sa incheie contractul in ziua stabilita. Prin antecontract s-a stabilit ca daca nu se incheie contractul primesc dublu sumei. Vreu sa-l execut. Cum pot sa obtin o interdictie de instrainare si a altor bunuri imobile ale debitorului (si sa notaez asa ceva in CF) atat timp cat valoarea care trebuie sa o execut este superioara valorii unui singur imobil?
eu am inteles:)
ai antecontract..si vrei si suma platita si 1/1 din suma platita
pt 1/1din suma platita, fie ca o numim daune, sau stiintific:D clauza penala, nu ai titlu...iar eu debitorul avansului sunt strain de ceea ce nu am primit efectiv, deci tert ( cred)...
da eu sunt debitor pt ceea ce am primit si pt ceea ce tu ai titlu notarial , poti face aparari de fond, posibile....dar nu sunt debitor cu titlu pt eventuala culpa a neexecutarii antecontractului pana la transarea judiciara si stabilirea culpei...
ce mai turra vura..actul notarial nu poate stabili culpa in neexecutare...si nu constituie titlu pentru sumele drept daune
merg pe rationamentul tau..
Am hot, necontestata cu actiune in anulare
ori merg pe o actiune pe dreptul comun privind inexzistenta dreptului de creanta intemeiata pe 111 cpc-justificand doar interesul...
ori pe contestatie la executare....privind inexistenta dreptului de creanta in integralitatea sa
am revazut unele raspunsuri ale mele si au fost gresite..
solutia este contestatia la executare impotriva executarii insesi intemeiata pe lipsa titlui executor, respectiv caracterul cert lichid si exigibil al dreptului de creanta...
avem doua izvoare a dr de creanta /unul suma platita ca avans si unul conventia de clauza penala
cat priveste termenul imi mentin opinia cum ca se poate face pe tot parcursul executarii...