Am inteles... Trimite-o prin posta, asa ar fi cel mai bine... In principiu ai putea sa o depui personal acolo, numai cu numar de intrare care sa ateste ca ti-au primit documentul. Dar recomand posta cu confirmare primire. :D Ca sa fiu sincera, cel mai bine e prin executor, nu costa mult, dar... cei mai multi oameni aleg posta.
Cu privire la firma la care lucrezi, parerea mea este sa le trimiti din concediu o adresa in care sa spui ca ti-ai indeplinit, legal, toate obligatiile fata de firma, ca ai depus toate actele din care reiese necesitatea concediului medical incepand cu data de... si terminand cu data de... si ca orice alta solicitare suplimentara iti incalca dreptul la viata privata, problemele care au stat la baza certificatului medical fiind o problema strict privata.
Cand te intorci, daca nu iti recunosc dreptul la concediu pentru perioada respectiva, poti demisiona fara preaviz avand in vedere neindeplinirea unor obligatii de catre angajator: anume acordarea concediului medical la care aveai dreptul legal.
Cam asta, in mare, sper sa nu fi uitat ceva... Oricum, daca ai contract colectiv de munca, uita-te pe el, poate mai zice ceva... dar in mare nu se poate renunta la drepturile angajatului consacrate prin codul muncii, asa ca...
Ok. Multumesc foarte mult pentru sfaturi si pentru suport
Eu inteleg ca o asemenea problema poate sa va bulverseze intreaga viata, dar nu cred ca e cazul sa va mai dati si demisia pe deasupra. Luati-o usor. Cateodata , viata ne pune in situatii nedrepte. Dar nu trebuie sa luati masuri atat de radicale pe motiv ca unii oameni sunt insensibili sau isi depasesc atributiile. Pentru unii, destul de multi, pana nu te vad "la pamant" nu cred ca esti bolnav.
Situatia in care va aflati este delicata , deci tratati-o ca atare si solicitati si celor din jur intelegerea necesara spunand ca aveti o problema de sanatate intima , care nu poate fi explicata. Eu cred , ca , mai intai, trebuie sa aveti timpul necesar sa asimilati ceea ce vi se intampla. Discutati cu prieteni, rude , cunostinte , oameni in care aveti incredere despre aceasta problema . Concomitent, actionati in scris catre cei responsabili de situatia in care ati ajuns. Daca ramaneti fara serviciu , cu ce va ajuta asta ? Chiar daca ati avea o situatie financiara buna , tot nu v-ar avantaja sa stati acasa. Eu spun ca trebuie rezolvata intai problema medicala(durerile) , apoi sau in acelasi timp, tragerea la raspundere a celor vinovati si in ultimul rand ar trebui sa vedeti daca puteti gasi un alt loc de munca , si daca nu se mai poate la cel din prezent , sa va dati demisia.
Sefa este femeie din cate am inteles,daca i-ati explica situatia , poate v-ar acorda si sprijinul necesar. Probabil ca, putini stiu prin ce treceti.
Curaj!
Poate este adevarat ca exagerez. Dar eu inca nu sunt foarte sigura de ce se intampla.Ma trezesc dimineata si mi spun ca nu este adevarat . ca a fost numai un cosmar.Probabil ca acum ma las purtata de sentimente nu de ratiune. Sunt furioasa pe cei care mi au facut asta, sunt furioasa pe cei care nu ma inteleg....Cu sefa mea am incercat sa discut. Am fst cat se poate de diplomata. Chiar daca dupa ce am ramas singura ma bufnit plansul...dar se pare ca nu inteleg . Ma rog . Chiar nu este asta o prieritate pentru mine. Nu intelege asta e. Problema ei. Eu am alta mai importanta acum .Trebuie sa rezolv, cum ati spus, durerea. Sanatatea mea este mai importanta acum Am si eu o intrebare.daca ma puteti ajuta. apropo de executorul judecatoresc. Pot sa merg la orice executor judecatoresc ? cred ca ar fi mai bine sa trimit asa cererea de eliberare a documentelor din spital. daca as merge eu acolo probabil ca n as avea rabdare si as izbucni in plans la fiecare refuz. Care este procedura cu executorul judecatoresc ?
Procedura cu executorul e simpla.De principiu.Trebuie sa cautati unul care are timp .De preferinta unul apropiat domiciliului dvs. Intocmiti cererea catre spital pentru eliberarea documentelor pe care le doriti sau ii solicitati lui acest lucru. Costa un onorariu si veti astepta termenul legal de 30 de zile sa va raspunda(maximul , poate insa sa vina si mai repede). Acest raspuns in care vi se poate motiva ceva paralel cu cererea sau puteti chiar primi ce ati solicitat, poate fi contestat sau folosit mai departe. Ori mergeti direct pe calea plangerii impotriva doctoritei respective. Ori cautati un avocat care sa intreprinda toate aceste demersuri in numele dvs. Trebuie sa va pastrati calmul , altfel , pot aparea dezechilibre si mai mari in organism.