avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acte necesare magazin online plante etnobotanice
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acte necesare magazin online plante etnobotanice

Buna ziua,

As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a functiona legal un site care comercializeaza plante etnobotanice. Este suficienta infiintarea unei Intreprinderi Individuale? Am nevoie de avize daca livrez produsele prin posta sau personal in orasul de activitate?

Produsele vor fi importate din alta tara si va trebui ca eu sa le etichetez. Ce trebuie scris pe etichete?

Daca producatorul imi spune din ce sunt facute produsele si acestea sunt legale in Romania, nu voi avea probleme, nu? Trebuie sa-mi ofere un act sau altceva? Daca el ma minte si eu vand in necunostiinta de cauza pot face inchisoare?


Va multumesc!

Edit: Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea unde trebuie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
usersl, utilizator
Acesta este un subiect destul de delicat si va trebui sa va documentati foarte atent inainte de a va apuca de asa ceva. Consultati lista cu substante interzise ce tocmai a fost publicata in MO si ganditi-va de 2 ori inainte de a va apuca de treaba.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

[ link extern ]
va sfatuiesc sa va alegeti altceva de facut ,mai bun,mai uman.nu va ganditi cati tineri si parinti veti nenoroci?
Eram sigur ca voi da peste o persoana careia mass media i-a alterat judecata. (fara suparare) Va dati seama ca daca se vindeau bine goblenurile sau altceva... nu imi puneam problema deschiderii unui weedshop. Cei care au murit au consumat cantitati enorme de prafuri, nu plante! Va rog nu ascultati tot ce se zice la stiri si in ziare.

Intre timp am aflat ca nu am nevoie de avize speciale. Inca mai am nelamuriri cu privire la etichetare.
eu stiu ca banii intuneca mintile oamenilor nu presa,citesti ce doresti ,butonezi telecomanda cum ai placere.eu mi-am spus punctul de vedere si am trait un calvar alaturi de un astfel de zis MAGAZIN DE PLANTE ETNOBOTANICE.aveti garantia ca ce vindeti va fi folosit conform prospectului?stiti foarte bine ca se face abuz de acestea,din acest motiv mi-am spus parerea.ramane sa faceti ce doriti,dar in viata totul se plateste mai devreme sau mai tarziu.multa bafta.
Magazinul online trebuie sa respecte legea privind comertul electronic, in primul rand.
Pt a trimite pachetele prin posta sau sa le livrati personal nu e nevoie de avize speciale…
Cum credeti ca veti evita sa vindeti aceste substante tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani?

Producatorul trebuie sa scrie pe pachete (in prospect, eventual) ce contin eventualele amestecuri, pt ce se utilizeaza, ce efecte au sau pot avea, care este dozajul uzual, ce se poate intampla in caz de supradozaj…

Dv trebuie sa traduceti ceea ce scrie in limbi straine pe etichete… (cititi mai sus).

Daca producatorul va minte in privinta plantelor respective e greu de spus ce puteti patzi dv pt ca sunt prea multe variabile la mijloc… Dar daca luati plantele “la mica intelegere” – adica fara facturi, prosecte etc – va asumati riscuri…

Alte discuții în legătură

Cod caen distributie produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc. niculaucarmen niculaucarmen care sunt codurile caen specifice distributiei (engros si en-detail) de produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc.??? (vezi toată discuția)
Ce coduri caen imi trebuie sa desfasor urmatoarele activitati???? Ionutz203 Ionutz203 :( VA ROG FRUMOS AM NEVOIE URGENT DE UN RASPUNS SIGUR: CE CODURI CAEN IMI TREBUIE SA DESFASOR URMATOARELE ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d pe cod caen 4711? razvanstroe razvanstroe Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Am fost azi la ONRC sa-mi deschis un srl-d (minimarket in zona rurala) si dupa cateva ... (vezi toată discuția)