avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acte necesare magazin online plante etnobotanice
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acte necesare magazin online plante etnobotanice

Buna ziua,

As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a functiona legal un site care comercializeaza plante etnobotanice. Este suficienta infiintarea unei Intreprinderi Individuale? Am nevoie de avize daca livrez produsele prin posta sau personal in orasul de activitate?

Produsele vor fi importate din alta tara si va trebui ca eu sa le etichetez. Ce trebuie scris pe etichete?

Daca producatorul imi spune din ce sunt facute produsele si acestea sunt legale in Romania, nu voi avea probleme, nu? Trebuie sa-mi ofere un act sau altceva? Daca el ma minte si eu vand in necunostiinta de cauza pot face inchisoare?


Va multumesc!

Edit: Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea unde trebuie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
usersl, utilizator
buna , interesant la asta lucrez si eu , sper ca intr-o luna si jumatate sa il deschid am contactat distribuitor realizator de site si urmeaza foarte curand zilele astea sa contactez un avocat care sa imi ofere consultatie privind legislatia actuala , important ca contactul cu avocatul sa fie permanent pentru ca acesta sa te puna in tema cu orice modificare a legislatiei am inteles ca luna acesta au mai interzis inca 8 substante insa departe de a le interzice pe toate aceste magazine functioneaza, totul este sa stii ce produse sunt legale luna aceasta si ce luna viitoare , este o greseala sa le interzica de tot si nu vor face asta pentru ca piata la negru este incomparabil mai greu de controlat si cu cat restrang o piata transparenta o impulsioneaza pe cea la negru deci daca nu vindem noi or sa vanda altii oricum.
pai ai nevoie in primul rand constituirea unei persoane juritice firma s.r.l ; merge si un AF eu am optat pentru un s.r.l codul caen pentru desfasurarea acestei activitati principale este: 4776 comertul cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor , comertul cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea in magazine specializate. pe langa acesta mai poti baga , activitati secundare 4622 - Comert cu ridicata al florilor si al plantelor;
4611 - Intermedieri in comertul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile si cu semifabricate;
4619 - Intermedieri in comertul cu produse diverse;
4690 - Comert cu ridicata nespecializat;
4778 - Comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate;
4779 - Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine;
4726 - Comert cu amanuntul al produselor din tutun, in magazine specializate;
4729 - Comert cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate;
4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet;
4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor;
472 - Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si al produselor din tutun, in magazine specializate
asta pentru ca pe langa site intentionez sa deschid si un punc de lucru
:offtopic: Interventie moderator
@moliere,
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Conform regulamentului de postare nu e indicata postarea mesajelor consecutive ale aceluiasi autor. Daca doriti sa completati o postare – si nu a intervenit nimeni dupa dv – aveti la dispozitie functia “Editeaza”.
Multumesc pentru intelegere.

Regulamentul forumului poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
punct de l;ucru in ce judet. un id de mes sa ne consultam? oantza_sentiment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen distributie produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc. niculaucarmen niculaucarmen care sunt codurile caen specifice distributiei (engros si en-detail) de produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc.??? (vezi toată discuția)
Ce coduri caen imi trebuie sa desfasor urmatoarele activitati???? Ionutz203 Ionutz203 :( VA ROG FRUMOS AM NEVOIE URGENT DE UN RASPUNS SIGUR: CE CODURI CAEN IMI TREBUIE SA DESFASOR URMATOARELE ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d pe cod caen 4711? razvanstroe razvanstroe Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Am fost azi la ONRC sa-mi deschis un srl-d (minimarket in zona rurala) si dupa cateva ... (vezi toată discuția)