avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... inregistrare asociatie - patrimoniu initial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

inregistrare asociatie - patrimoniu initial

Care este patrimoniul initial al unei asociatii ?
a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6)
sau
b). doua salarii brut pe economie ( conform cateva siteuri juridice din Romania)
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 06:59, 1 Iulie 2010
portik a scris:

Deci daca iau in considerare textul OG nr.26/2000, atunci este un salariu minim brut. In ce text, lege se afla referirea la doua salarii brute ?

Confuzia apare pentru ca initial Ordonanta 26/2000 prevedea la art. 6 alineat 2 litera f):
"patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin dublul salariului minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor"
insa LEGE nr.246/2005 inlocuieste art. 6 alineat 2 litera f) cu urmatorul text:
"patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat? tudosaloredana tudosaloredana As dori sa infiintez o asociatie non profit. si nu stiu care este patrimoniul minim pe care trebuie sa il depun la banca. Va multumesc! (vezi toată discuția)