avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat?

As dori sa infiintez o asociatie non profit. si nu stiu care este patrimoniul minim pe care trebuie sa il depun la banca. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudosaloredana , utilizator 17:26, 9 Februarie 2012
OG nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prevede ca , patrimoniul initial al asociatiei; activul patrimonial, trebuie sa fie in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei, este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)