avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie expirata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie expirata

:( Am un teren in proprietate cu toate actele de proprietate autentificate, (inscris in CF, cu drum de servitute de 4m latime in coproprietate si cu o autorizatie de constructie a carei valabilitate este acum expirat a, neavand bani sa construiesc)
.Dupa 3 ani de la achizitionare primaria a aprobat un PUZ printr-o HCL, in favoarea unei asociatii ,prevazand un drum de 7 m care traverseaza parcela mea de 500 m pe jumatate fara a-mi cere acordul sau a ma informa, expropria ....
Actualmente zona este blocata din p.v. al construirii in zona, incalcandu-se multe drepturi si reguli.
Nu pot sa vand terenul in vederea costruirii pentru ca primaria refuza emiterea unui certificat de urbanism. Raspunsul a fost ca daca vreau sa construiesc sa respect drumurile, adica nu.. suprafata minima de constructie este de 450 m in zona.Eu am acum 250 intr-o parte, 120 in alta parte si 130 m pe care este trasat drumul.
Primaria zice ca nu mi-a incalcat dreptul de proprietate ca in CF eu figurez ca proprietara, numai ca nu pot nici sa construiesc si nici nu pot sa vand nimanui un drum.
Mi-a dat raspuns sa ma adresez justitiei impotriva Asociatiei, ca ei au cerut acel plan.
Asociatia mai nou zice ca primaria le-a impus acel drum.
Acum primaria zice ca vinovata ar fi firma de arhitectura a celui care a desenat acel plan,( Parcela era ingradita cu gard dein beton si sarma, are si o casuta de camping pe ea, si o livada). Arhitectul a desenat conturul parcelei si a pastrat-o si in noul plan de o parte si de alta a drumului.
Firma de arhitectura a celui care era cred specialist in sistematizarea orasului mi-a zis ca daca eu nu vreau sa treaca drumul peste terenul meu nu se va intampla asta si ca acel drum public se va opri intr- o parte si in cealalata a parcelei. Suntem in Romania sec .......
A fost tardiv sa cer anularea acelei HCL pentru ca eu am aflat de existenta ei intamplator si dupa 3 ani.
Asociatia refuza sa-mi cumpere parcela si sa faca ce doresc in zona, primaria n-o intereseaza ce se intampla acolo, pentru ca-i zona privata, desi cei pusi sa respecte drepturile tuturor cetatenilor le incalca.
Intrebarea mea este:cum sa ies din aceasta incurcatura, care sunt costurile si ce sanse am sa rezolv cat mai repede acesta problema.
Primarul mi-a spus ca va gasi o solutie dar a trecut destul de mult timp si nici macar nu-mi raspunde pe forum la intrebari.
in speranta ca cineva va avea rabdare sa citesca tot ce-am scris si-mi va da o idee,
multumesc.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 11:16, 8 Iunie 2007
Faptul ca terenul dvs. este ingradit e un mare avantaj. In momentul in care ar dori sa va darame gardul faceti o plangere penala pentru tulburare de posesie si atunci se va lamuri problema.Deci, deocamdata stati bine.
Insa , tot in instanta veti rezolva problema. Nu cu asociatia ci cu Primaria , ei sunt cei care v-au afectat dreptul de proprietate.
Ati spus ca ati fost in audienta si ati depus sesizari. As dori sa stiu exact ce anume ati cerut.
N-am inteles daca aveti sau nu cadastru. Cadastru nu inseamna o harta ci un dosar intreg , cu puncte de reper, cu schita individuala a proprietatii , incadrarea in zona etc. Incercati sa aflati daca are si asociatia cadastru pe terenurile respective si daca au , depuneti si la cadastru o cerere prin care solicitati anularea numarului cadastral provizoriu. Aceeasi situatie la cartea funciara.Aratati ca Primaria a savarsit un abuz si cereti sa vi se comunice daca asociatia are notat la cartea funciara drumul.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca sunteti proprietar iar Primaria nu poate dispune de bunul dvs. decat in cazul exproprierii publice care se face in anumite conditii.Daca nu exista , toate celelalte acte de dispozitie pe care le-au facut se pot anula.
Ori actionati singura ori cautati un avocat si ii obligati la cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum stephanatsea stephanatsea Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu ... (vezi toată discuția)
Parcela cumparata fara "drum public " .... pe hirtie .. ca fizic este ... vio1976 vio1976 Buna ziua , A fost cumparata o parcela de teren linga Timisoara in comuna Ghiroda iar in momentul in care am cerut avizele pentru constructie si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se elibereaza cu? Daria-Alexandra Daria-Alexandra Buna ziua In 2014 am cumparat un teren intravilan in Remetea Mare, Timis, pt a construi o casa. Pentru eliberarea Certificatului de Urbanism, Primaria a ... (vezi toată discuția)