Buna seara. As dori sa stiu unde trebuie sa ma adresez cu cerere pt a vedea cine si de ce a solicitat date cu caracter personal referitoare la persoana mea.
Speta este urmatoarea:am aflat ca niste jandarmi m-au verificat in baza lor de date intr-o zi in care ma aflam in concediu, in afara localitatii de domiciliu,din cate stiu eu fara motiv.
Ar constitui aceasta abuz in serviciu?Alta fapta penala?
Ce demersuri ar trebiu sa fac si unde?
Va multumesc anticipat.
Consider ca pentru a primi raspunsul la obiect trebuiesc cat mai multe detalii si de aceea am cerut lamuriri.
Din cele expuse de dvs.ar rezulta ca ati putea fi urmarit si in aceasta situatie,nu cred ca jandarmaria este cea indrituita sa faca cercetari.
Oricum dvs.stiti probabil mai multe,dar aceasta nu va poate determina sa folositi ironii inutile.
Apropo, nicaieri nu sunteti obligat sa respectati un model anume mot-a-mot. In general, in antetul paginii trebuie sa va dati datele, in subsol semnatura si data. In continut sa fiti succint, la obiect, si sa citati legea, fiindca nu sunt multi care o stiu.
Verificarile in bazele de date ce contin datele cu caracter personal , se pot face de catre personalul autorizat si numai in conditiile legii .
Orice accesare a bazelor de date lasa urme , daca asta doriti sa aflati .
Intrebarea este daca in urma verificarilor s-au divulgat datele dvs personale ?
Vi s-a creat vreun prejudiciu ?
atata timp cat raspunsul este negativ si verificarile s-au efectuat in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu a lucratorilor din institutiile statului ( jandarmerie , politie etc ) ,nu se poate vorbi despre vreo fapta de natura penala din partea acestora .
Sa inteleg ca ,in cazul in care ma adresez cu cerere catre anspdcp, in care cer in mod expres sa stiu ce institutii mi-au verificat datele cu caracter personal,indiferent de localitate,judet,titulatura institutiei etc , anspdcp ma va lamuri in acest sens cu raspunsuri concrete,de genul:in data de .... operatorul x din cadrul .....,in data de.... a efectuat verifcari cu privire la persoana mea?
Referitor la legalitatea vericarilor este o alta discutie,iar faptul ca as putea fi urmarit,cum a banuit r.gabi,este o pura supozitie personala,considerente din care rog sa se abtina pt a nu jigni membrii forumului....
Iar pt curiozitatea celui care intreaba cineva din anturajul meu a auzit laudandu-se un coleg al sau (din cadrul Jandarmeriei Romane) cu privire la verificarile facute de acesta, iar... "verba volant" si sper eu ,"scripta manent" .
Multumesc pt raspunsurile la obiect.
Cu respect.