avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere fara examen
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere fara examen

Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995.
Cel mai recent răspuns: ContSters128473 , utilizator 19:42, 26 Iulie 2010
De urmarit
[ link extern ]
[ link extern ]

Nu se face nicio precizare despre cei care au fost definitivati in functia juridica prin efectul legii si nu prin examen... ori, odata cu aparitia Legii nr.514/2003 cei care erau consilieri juridici, la acea data , au fost definitivati prin efectul legii .....iar azi au 10 ani vechime..... Cei care au dat examen de definitivat , dupa stagiatura de 2 ani , nu au 10 ani.........deci.....
Si, pana la urma, se mai intra in Barou fara examen daca ai 10 ani vechime ca si consilier juridic?
Conform legislatiei in vigoare la acest moment trebuie sa se faca admiterea in profesie fara examen. La Baroul Bucuresti sunt inregistrate peste 200 de cereri. Problema este ca UNBR nu vrea pur si simplu sa respecte propriile reguli. Conform art. 18-21 din Statut, procedura de admitere pentru fiecare cerere trebuie sa se demareze in 3 zile de la inregistrare. Sunt cereri inregistrate si din martie-aprilie. Asa ca......nu putem decat sa asteptam sau sa ne unim fortele si sa gasim o solutie. Asa cum remarca si Vlad Stefan in post-ul sau "strategia baroului - admitere cu scutire de examen", UNBR trage de timp pana la adoptarea proiectului de modificare a Legii 51/1995, dupa care sa ne respinga cererile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)