avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva prset.serv in afara ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva prset.serv in afara ue

Buna ziua,
Firma noastra face serv. de survey marfa in port, incarcare/descarcare.
Am situatia urmatoare : client din Israel iar marfa pleaca in SUA, cum facturez, sau alta situatie client turc, marfa plaeaca un Grecia.In ultima situatie facturez cu tva, nu ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:46, 23 Iunie 2010
in ambele situatii fara tva, locul prestarii serviciilor nu este considerat a fi in romania.
Multumesc, m-am lamurit si eu, art. 143alin.1 lit h pct.3
art. 143 alin 1, lit h), pct 3 se refera la altceva.

in speta dvs. operatiunile nu sunt impozabile in romania, cf art. 133, alin 2 cod fiscal, regula generala B2B, care se extinde si asupra serviciilor extracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva DEMIR DEMIR Cum se emite corect factura, cu sau fara tva, pentru urmatoarea situatie: -marfa este importata din Turcia de catre o firma din Cluj -camionul cu care marfa ... (vezi toată discuția)
Tva la facturare in tara non ue manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la facturare serviciu in tara non ue: o firma din romania, platitoare de tva, factureaza pentru o ... (vezi toată discuția)
Tva dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa refacturez servicii de transport marfa catre o firma din Germania de unde am cumparat ... (vezi toată discuția)