avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul Operatorilor Intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul Operatorilor Intracomunitari

Bună ziua,
Am o intreprindere Individuală neplătitoare de TVA, şi prestez servicii de dirigenţie de şantier în Ungaria. Întrebarea mea este, dacă trebuie să mă înregistrez în Registrul Operatorilor Intracomunitari?

Vă mulţumesc pentru răspuns,
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:23, 29 Iunie 2010
Serviciul pe care eu prestez este de dirigentie de santier, adica cad sub incidenta Art. 133 alin 4. din Cod fiscal.
Intr-o discutie mai veche purtata cu Dvs. ati conclus "in cazul dvs., fiind vorba doar de constructii, sunteti exceptat de la regula de a va inregistra in scopuri tva in romania pentru prestari servicii intracomunitare."
imi mentin parerea de atunci, nu am citit cu atentie faptul ca prestati doar dirigentie de santier, ma gandeam la servicii in general.

asadar nefiind obligat sa va inregistrati cf art. 153^1, nu veti fi obligat sa va inregistrati in ROI

scuze pentru inconvenienta de mai sus.

revin si cu temeiul legal

pct. 14 din normele metodologice de aplicare ale art. 133, cod fiscal
(1) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari ncris78 ncris78 O firma de transport marfa, care efectueaza transport marfa din Romania catre tarile UE si din tarile UE catre Romania, trebuie sa se inscrie in registrul ... (vezi toată discuția)
Radiere din oficiu din roi marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma inreg in ROI in anul 2012 /luna aprilie ,si care nu efectueaza in cursul anului 2012 nici o achizitie /livrare intracomunitara este corect ... (vezi toată discuția)