avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare depunerii actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare depunerii actiunii de divort

Va rog as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru depunerea unei actiuni de divort. Multumesc.
Mai intai o cerere motivata de desfacere a casatoriei, cu mentionarea expresa a existentei sau inexistentei copiilor minori rezultati din casatorie. La aceasta cerere anexati certificate de nastere ale sotilor si eventual ale minorilor, certificat de casatorie, adeverinta de venit (in functie de care vi se calculeaza taxa de timbru) si orice alte inscrisuri care credeti ca va pot ajuta sa dovediti imposibilitatea continuarii convietuirii.
cerere, certificat de casatorie, copie certificat de nastere al copiilor (daca exista), copie certificat nastere sotie (daca revine la numele de fata), copie dupa buletine, dovada platii taxei de timbru de 39 lei, timbru judiciar de 0.3
sa aveti buletinul la dvs cand depuneti cererea ( la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - sotia este in strainatate nicusor75 nicusor75 buna ziua vreau sa divortez fara a pune avocat pt ca nu am baniunde trebuie sa ma adresez si ce taxe se plateste eu cu fosta nu mai sunt la o luna dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)