avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - sotia este in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - sotia este in strainatate

buna ziua vreau sa divortez fara a pune avocat pt ca nu am baniunde trebuie sa ma adresez si ce taxe se plateste eu cu fosta nu mai sunt la o luna dupa ce am scos actele nu avem casa sau copii sa inpartim ia este in spania de atunci aproximativ (9 anii) normal miam refacut viata si am 2 copii cu actuala si nu pot beneficia nici copii de aloctia suplimentara cu legile lui boc vreau un rasp .urgent unde anume la judecatorie trebuie sa intreb si ce taxa va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
nicusor75, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:00, 7 Februarie 2011
va adresati judecatoriei de pe raza ultimului domiciliu comun, daca ati avut unul. daca
nu ati avut un domiciliu comun sau nu mai locuiti nici dvs la acesta, va adresati judecatoriei de pe raza domiciliului dvs.
depuneti cerere de divort motivata in drept si in fapt, chitanta de la cec de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3 lei (de la posta il luati), certificatul de casatorie original, copie dupa buletinul dvs si dupa al sotiei, copie dupa certificatul de nastere al sotiei(daca aveti) .
ar fi bine daca ati cunoaste adresa actuala a dansii. altfel, obtineti incuviintare de la instanta pt a o cita prin mica publicitate
cererea de divort se depune la judecatoria din localitatea unde ati avut ultimul domiciliu comun, sau unde s-a incheiiat casatoria.
taxa este de 39 lei.
Trebuie sa faceti o cerere la judecatorie prin care sa solicitati divortul .Tb.sa achitati o taxa judiciara de timbru de 39 de lei, la taxe si impozite iar chitanta o anexati cererii. Deasemenea anexati un timbru judiciar de 0,3 lei.
E de preferat sa o citeze prin mica publicitate intrucat daca se face citarea prin Ministerul de Justitie teremenele acordate nu pot fi mai mici de 6 luni.

nicusor75 a prescurtat cuvinetele in topic nou (la Raspunsuri in comunitate, de unde e sters), nu in continuarea acestuia si a scris:
dar pe mine ma intereseaza mai repede div.ce act mar ajuta sau martori ca la noi nu sa consumat mai mult de o luna casat.


avocat_deliachirila a raspuns:
Nu conteaza timpul cat ati fost impreuna.Intrucat sotia e plecata din tara nu puteti divorta prin acord decat daca ea gaseste un madatar in Romania care sa o reprezinte cu procura speciala. Daca nu, veti face dovada cu martori ca este imposibila continuarea casatoriei, raporturile dintre soti fiind grav si iremediabil vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Divort marinush4u_2006 marinush4u_2006 ce trebuie sa stiu despre un divort de comun acord?ce acte imi trebuie si ce trebuie sa fac sa-l duc la bun sfarsit?eu cu sotul meu nu avem copii si nici nu ... (vezi toată discuția)