avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pile la politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pile la politie

De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face frecvent galagie, un golan de 30 de ani care sta cu chirie.
Am aflat ca taica-sau e politist. Sunt posibile urmatoarele variante:
- primeste telefon chiar de la politie sa inchida muzica dupa ce numarul apartamentului lui apare la circa de politie ca urmare a reclamatiei mele
- vede masina politiei in fata blocului (nu are cum ca sta in spatele blocului, poate ii spune vreun vecin)
- imi asculta telefoanele prin programe pirat de pe internet

Facind asta, urmareste sa ma expuna pe mine unei situatii de amenda pentru alertare fara motiv si sa zica cei de la sectie ca sunt nebun ca sun degeaba.
Ce pot face pentru a contracara ce face vecinul?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: inac , utilizator 10:12, 2 Iulie 2010
Sesizati situatia si explicati-o la politia ierarhic superioara celei al carei sprijin il solicitati.
Explicati in sesizare ca este fiu de politist aratand gradul ,functia si locul de munca al tatatlui sau.
Aratati ca datorita acestei relatii de rudenie,aveti impresia ca persoana reclamata este protejata de colegii tatalui sau.
Ce legatura sa am eu cu vecinii? Aici nu suntem la tara la sat sa stam la taclale pe banca, nu vorbim pentru ca nu ne vedem. De altfel, vecinii nu doresc - STIE TOATA LUMEA - sa se implice in nimic. La fel si la noi la bloc banuiesc.
Daca nu sunt ei in stare sa se uneasca la chestii mai importante, dapai la asa ceva...
Nu pricep, daca nu suntem 100 de persoane, constitutia si legile nu se aplica doar pentru unul singur? De unde e moda asta a plingerilor in grup? Cetateanul unic nu are drepturi?
Probabil ca or fi facut si vecinii reclamatie dar asa cum spuneam, nu suntem la sat sa ne conversam la poarta despre unu sau altul. Aici fiecare isi vede strict de treaba lui.
Totusi ,nu aveti nici loc de buna ziua cu vecinul de alaturi?Ati primit un sfat foarte bun.Sesizare la forul superior,ca sa nu mai fie timp de telefoane,si atunci se ocupa ei de intrebari prin vecini.Aveti o multime de drepturi si posibilitati ,dar incercati sa le adaptati la conditiile respective.
Nu era vb de plangere la comun
Era vb de faptul ca politia verifica sesizarea si din alte surse
Aici e ciudat ca nimeni nu aude nimic
#-o
Aud, domnule, aud foarte bine dar nu vor sa se bage. Si stiti de ce? Pentru ca stiu ca voi face eu sesizarea, s-au obisnuit asa. Si mai e un motiv: stau si suporta doar ca sa nu se certe cu interlopii din bloc. Le e frica. Pentru ca asa e romanul, fricos.
Eu imi vad de interesul meu si atit.
Ce sa mai zic? Ca sub golanul asta sta o dra. cu care el s-a culcat o noapte si dupa aia i-a vomat pe geam? Pai aia n-o sa fac in veci plingere la nici o politie, cu toate ca ar merita odata ce a fost in stare golanul sa spuna la tot blocul cum si ce i-a facut. Numai ca ea nu stie ce e in spatele ei...
Porcarii, stimati forumisti, porcarii de la bloc. Si mai e o treaba: si aia, vecinii si ei dau muzica tare. Cum credeti ca vor reclama ca unul din ei face acelasi lucru?
Politia verifica sesizarea si din alte surse? Vi s-a intamplat dvs.? La noi nu se face asa....
Intrebare: sesizarea la forul superior al politistilor o fac in scris sau doar verbal?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)