avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pile la politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pile la politie

De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face frecvent galagie, un golan de 30 de ani care sta cu chirie.
Am aflat ca taica-sau e politist. Sunt posibile urmatoarele variante:
- primeste telefon chiar de la politie sa inchida muzica dupa ce numarul apartamentului lui apare la circa de politie ca urmare a reclamatiei mele
- vede masina politiei in fata blocului (nu are cum ca sta in spatele blocului, poate ii spune vreun vecin)
- imi asculta telefoanele prin programe pirat de pe internet

Facind asta, urmareste sa ma expuna pe mine unei situatii de amenda pentru alertare fara motiv si sa zica cei de la sectie ca sunt nebun ca sun degeaba.
Ce pot face pentru a contracara ce face vecinul?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: inac , utilizator 10:12, 2 Iulie 2010
Costica33 a scris:

Pentru informarea dvs., am aflat ca si politia poate inregistra video tulburarea linistii publice. Cu camera video, idem.

In cazul savarsirii contraventiei prevazute in Legea 61/1991 art.2 alineat 1, proba video poate fi elocventa (exemplu: Filmezi faptuitorul in timpul savarsirii in public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare).
In cazul savarsirii contraventiei prevazute in Legea 61/1991 art.2 alineat 28, proba video nu poate fi elocventa, nimeni nu poate stabili provenienta sunetelor din filmarea dumneavoastra.
Fara sa aveti sustinerea vecinilor nu veti avea castig de cauza.

Conform art.2 , pct.29) din Legea 61/1991, "tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00 - 8.00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora" constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500-1500 ron. Va recomand ca atunci cand vecinul dvs. va mai deranjeaza cu zgomote, sa aveti cel putin un martor credibil ( invitati un prieten la dvs., luati legatura si cu un alt vecin etc) si sa inregistrati zgomotele eventual cu un telefon mobil, unde va aparea data si ora inregistrarii. Daca spuneti ca ati chemat de mai multe ori echipajul politiei, care nu a facut nimic, faceti o sesizare scrisa catre sectia de politia in a carei raza teritoriala locuiti, in care mentionati cu exactitate zilele in care ati solicitat echipajul de politie.Totodata, incercati sa vorbiti personal cu agentul de proximitate responsabil de zona dvs. de siguranta, sau sa va inscrieti intr-o audienta chiar la comandantul sectiei. Daca la nivelul sectiei de politie nu vi se solutioneaza problema, faceti o plangere in care sa prezentati toate aceste aspecte, catre seful politiei din sectorul in care locuiti. Ca ultima solutie puteti face o plangere si catre D.G.M.B, respectiv Ministerul de Interne.
Situatii ca cea prezentata de catre dvs. sunt foarte dese in toate localitatile, si poate cu precadere la nivelul capitalei. In ultimii am sesizat cu totii ca politia intervine foarte greu in sprijinul cetateanului, avand o atitudine extrem de toleranta tocmai fata de cei care savarsesc contraventii si incurajandu-i astfel in comportamentul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)