avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mostenitor Garsoniera-penalitati pierderi apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mostenitor Garsoniera-penalitati pierderi apa rece+calda

Buna ziua,

Un unchi de-al meu a decedat, in urma careia suntem mostenitori garsonierei acestuia. Asociatia de proprietari din blocul respectiv, ne ameninta ca ne da in judecata daca nu platim pierderile de apa rece+calda pe care ruda noastra decedata l-ar fi provocat cu buna stiinta lasand robinetele de apa deschise.
Din toate apartamentele existente acest apartament era singurul care nu avea contoare de apa. Suma pierderilor acumulate pe lunile dec. 2006 jan-feb. 2007 se ridica la 1495,7Ron. Modul in care sa calculat aceasta suma este in felul urmator: de exemplu Suma facturi totale de apa luna decembrie 1200Ron pe asociatie, pe urma 800Ron reiesit din citirea contoarele locatarilor si restul de 400 trecut integral ca consum-pierdere pe apartamentul in cauza (1200-800=400 toata suma care nu este acoperita cu citirea contarelor la restul locatarilor). Nu ni-sa prezentat vreun act, proces-verbal de constatare, notificare a persoanei respective ca ar genera pierderi sau vreo alta masura administrativa. La cererea noastra in scris de a ne prezenta acte doveditoare visavis de aceasta problema ni-sa trimis doar un calcul in modul prezentat mai sus....mai mult decat atat sau trecut mai multe luni anterioare ca "dovada" ca si atunci persoana in cauza genera pierderi in mod deliberat, iar calculul se sfarseste cu lunile martie, aprilie, mai (decesul a avut loc in luna februarie de atunci garsoniera nu este locuit) in care incontinuare sunt pierderi de 50 Ron pe luna care sunt scazute din suma totala imputata ajunganduse la cifra de mai sus. Intrebarea mea ar fi, este legal modul in care se actioneaza impotriva noastra?! Ce acte justificative se pot pretinde in acest caz!? Dorim sa vindem garsoniera in cauza dar banuiesc ca nu vom obtine acordul administratorului pana cand nu se rezolva acesta situatie. Ce sanse am avea in instanta?...oarecum toata situatia mi se pare ca se bazeaza pe faptul ca un om decedat nu se poate apara :( .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai17 , utilizator 23:20, 30 Iunie 2007

sunt administrator de imobil de ceva vreme si va pot spune din proprie experienta ca -admnistratorii- sunt intotdeauna vinovati ca locatarii sunt nemultumiti. Referitor la calculul pentru apa rece la apartamentele ne contorizate, va pot spune cum procedez eu si este 100% corect din punct de vedere legal. Apartamentele contorizate, platesc consumul de apa rece cu suma de 2,83 Lei / m.c. - aceasta suma reprezentand valoarea apei potabile la care se adauga apa meteo, canalizarea, si TVA . Dupa insumarea valorilor datorate de apartamentele contorizate, se scade aceasta suma din valoarea totala a facturii emisa de ApaNova. Diferenta este impartita pe numarul de persoane de la apartamentele ne contorizate. In situatia existentei de pierderi datorate avariilor la instalatia comuna, se pot adauga la apartamentele contorizate valori cuprise intre 5 pana la 10% din consumul propriu pentru fiecare apartament contorizat. Daca proprietarul de apartament ne contorizat lipseste pe o perioada mai mare de 15 zile din locuinta si a comunicat acest lucru asociatiei in scris, acesta este scutit de plata apei reci , cu conditia ca la apartamentul cu pricina sa nu se fi produs o avarie care genereaza pierderi de apa. Tineti cont de faptul ca listele de intretinere se refera la luna incheiata.


Greşit!!!

Mă îndoiesc de faptul că s-a aplicat

”Art. 42. - (1) Daca numai o parte dintre proprietarii din condominiu detin aparate de înregistrare a consumului de apa rece, apa calda menajera, agent termic de încalzire si/sau gaze naturale pentru toate instalatiile aferente proprietatii individuale, atunci repartizarea cheltuielilor se stabileste prin hotarâre a adunarii generale a asociatiei de proprietari, care trebuie sa cuprinda prevederi cu privire la modul de citire, repartizare/defalcare a consumurilor respective, precum si la modul de încasare si de efectuare a platilor corespunzatoare consumurilor. ”

din HG 400/2003 cu modificările ulterioare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2007
Mihai17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Citirea apometrelor Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza cine are obligatia citiiri apometrelor de apa rece din apartamente si cum se procedeaza? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)