avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executor judecatoresc - drept vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executor judecatoresc - drept vizita copil

Stie cineva cum ma poate ajuta un executor judecatoresc in situatia in care fosta sotie ignora total o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care o obliga sa-mi dea copilul pe perioada vacantelor?

Nu stiu, hellen, pe bune, faci atatea afirmatii care nu vad sa aiba ceva solid la baza si pe care nu le argumentezi deloc incat...:((

Deci: aici vin oameni pentru ca nu stiu, juridic, ce solutie sa adopte intr-o situatie sau alta. Noi ii ajutam sau nu pe cai care apeleaza la sait. In nici un caz nu e scopul saitului sa-i ajutam, sa-i aparam pe cei care nu ne cer asta, pe "partile adverse" ale celor care ni se adreseaza aici. Asa le faci si clientilor?
Chestia cu faptele umane mi-a placut la nebunie... :)
Oricum, ipoteza cu schimbarea cetateniei e fara nici o relevanta, noi cerem in legatura cu minorul ceva, asupra lui avem drepturi, in fata de el avem obligatii... Iar hotararea judec se aplica si daca mama e de alta cetatenie, avand in vedere ca s-a pronuntat tot in UE si in contradictoriu cu respectiva mama.

Deci parerea mea despre helen, nu stiu termenul exact dar, cum se spune despre unii barbati ca sunt misogini, aceeasi parere o are ea cu/despre barbatii. Nu vrea sa intru prea in amanunt, dar CE ti-am facut noi?? :D

In al 2 lea rand, ai zis ca un semn de maturitate ar fi , sa recunosti ca nu le stii pe toate, eu am recunoscut, dar la tine se pare ca orice argument ar aparea, orice amanunt, parerea ta este mai presus decat toate, tu le stii pe toate. Sincer chiar lucrezi undeva? Ce parere are lumea despre tine? Mai calmeaza-te si nu mai lua totul in serios si personal!!!! Nimeni nu face referire la tine. NU te mai pune tu in pielea personajului, analizeaza doar speta in cauza cu personaje fictive sau nu! Ai studiat pshihologia? NU cred. Detii pre putine detalii despre aceasta materie. Mai analizeaza felul tau de a fi si personalitatea ta, pentru ca daca esti asa si in realitate nu e bine.
Nu lua acest mesaj ca pe o jignire. Analizeaza un pic mesajul acesta pana sa scrii altul in care probabil o sa zici ca nu am nici pe departe dreptate.
Eu sunt o persoana calma, care incerc sa analizez unele lucruri la rece, dar se pare ca de la o vreme,. la toate mesajele pe care le postez eu, tu vii in contra, s-ar putea sa cred ca ai ceva cu mine. Sincer as mai avea cateva pareri personale in legatura cu persoana de pe forum "hellen" dar nu vreau sa le mai expun. Vreau sa cadem la pace si sa nu mai ne atacam pe unde ne prindem, sincer eu cedez. Exista si o vorba.

Asa ca sa nu fii suparata.
;)
Termenul pe care-l cautai e mizandrin.

Sa nu crezi ca are ceva personal cu tine, mi s-a parut si mie la inceput ca are ceva cu mine... E o atitudine generala...

Termenul pe care-l cautai e mizandrin.

Sa nu crezi ca are ceva personal cu tine, mi s-a parut si mie la inceput ca are ceva cu mine... E o atitudine generala...

Nu am gasit acest cuvant, poate ai gresit vreo litera?
Eu am gasit ceva asemanator : androfob sau androfobie.
Cred ca este cel mai potrivit.
Pai tocmai , fiind o atitudine generala e mai rau.
Ultimele doua zile am fost plecat si n-am avut net, asa ca abia azi am citit raspunsurile la problema cu executorul judecatoresc. Eu am vrut doar sa stiu cum ma poate ajuta un executor judecatoresc si au inceput sa apara mesajele “semn de intrebare”. De ce a fugit fosta mea sotie, de ce nu aduce copilul, ce lucruri ascund, etc.!!!
Povestea e foarte simpla si, findca m-am saturat sa joc rolul de “oaie neagra” (pana la urma, daca femeile vor egalitate deplina, e cazul sa si le asume si pe cele bune si pe cele rele...), v-o spun aici: la prima iesire din tara, in 2003 (3 saptamani in Franta), fosta si-a gasit un francez cu bani si cu cinci ani mai tanar, pe care l-a mintit ca e divortata, si cu care si-a planificat tot viitorul cel roz. Asta e! Am crezut de cuviinta ca singurul lucru onorabil pe care-l mai putem face este sa divortam fara sa invocam niciun motiv (deci fara vina cuiva), iar la sfarsitul anului 2003 s-a petrecut si divortul. Mai departe am scris pe site.
De ce nu mai aduce copilul? Mi-a si spus: atat timp cat baiatul se intalneste cu mine, n-o s-o iubeasca pe ea, fiindca eu sunt prea copilaros si sentimental, iar copilul trebuie crescut dur si cu reguli foarte stricte.
Cum am ajuns sa am avocat in Anglia? Prin ANPDC si Ministerul Justitiei. Am facut memorii si m-am dus la ei si m-am zbatut in fel si chip de aproape doi ani. Asa m-au ajutat: mi-au angajat un avocat sa ma reprezinte, eu platesc o taxa lunara, iar Ministerul de Justitie de acolo plateste onorariul lui.
Din pacate, vad ca la noi opinia unora este: stai sa ne gandim de ce ar trebui (si daca ar trebui) respectata hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila care se refera la dreptul la vizita, etc.
Initial, englezii nu au inteles care e problema, au crezut ca vreau si altceva suplimentar. La ei o hotarare judecatoreasca de genul asta se pune in aplicare in prima zi de vacanta: merge un reprezentant legal, insotit de politie, si iau copilul de acasa. Si in sens invers: daca tatal nu aduce copilul la sfarsitul vacantei, dupa 24 de ore se duc si-l iau. Pare incredibil, nu?! E, totusi, un act de normalitate.
SITE-UL L-AM FACUT DIN DISPERARE SI DIN DORINTA DE A AJUTA (ASA CUM MA PRICEP) PE ALT TATA CARE AR PUTEA PATI CE AM PATIT EU.
Daca cineva stie vreo alta metoda prin care ii voi putea dovedi baiatului meu, peste o luna, un an sau zece ani, ca m-am luptat toto timpul sa fiu aproape de el, va rog spuneti-mi cum. Fosta sotie poate scrie oricand pe site, ii stie adresa, mi-au confirmat-o avocatii ei.
Acum ca ne-am lamurit , de ce nu mergeti direct in Anglia cu hotararea tradusa si legalizata si o puneti acolo in executare ?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara aleboghie aleboghie Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie : In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)