avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa terminarea somajului pot incheia un contract de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa terminarea somajului pot incheia un contract de asigurare sociala?

Mai am 1 luna si mi se termina somajul. Am 52,4 ani si o vechime in campul muncii de 33 ani. As dori sa cotizez in continuare pana la 35 de ani vechime pt. pensie. Ce posibilitati legale am, in cazul in care nu-mi gasesc loc de munca? Pot sa inchei ca persoana fizica contract cu AJOFM?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:07, 13 Iulie 2010
1. In mesajul meu din 30.06.2010 am specificat ca legea nu prevede un plafon minim sau maxim de venit asigurat.Va asigurati le ce suma doriti dvs. Numai ca si punctul de pensie va fi pe masura cotizatiei platite.
2. Daca platiti 30 de ani prin contract, aveti stagiu complet de cotizare.
3. Chiar daca aveti un CIM cu timp partial, pentru pensie este considerat timp integral.
Va multumesc foarte mult .
Eu credeam ca daca am 2 ore pe CIM in loc de 30 ani mi-ar trebui 120 ani ca sa mai am stagiul complet de cotizare .

Pentru pensie conditia principala este stagiul si varsta ? Se vorbeste de vechimea in munca ...aceasta este necesara ?
1. Legea 19/2000 vorbeste de stagiul de cotizare pentru pensie.
2. Acest stagiu de cotizare este compus din:
- perioadelele in care a lucrat cu contract individual de munca (vechime in munca);
- perioadele in care a avut incheiat contract de asigurare cu Casa de Pensii;
- perioade asimilate, prevazute in lege (armata, facultate etc).
3. Sunt doua conditii principale de indeplinit pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta: stagiu minim de cotizare si varsta standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un beneficiar de pensie de invaliditate gradul iii poate sa incheie contract de asigurare cu casa de pensii? t_gheorghitza t_gheorghitza SUNT PENSIONARA PE CAZ DE BOALA GR.3.DACA INCHEI UN CONTRACT DE ASIGURARE CU CASA DE PENSII,PENTRU A-MI COMPLETA STAGIUl DE COTIZARE,CUM SE CONSIDERA VECHIMEA ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma asigur? moshulica moshulica buna seara, as dori un sfat in urmatoarea problema> o persoana care nu a lucrat niciodata, nu are carnet de munca, poate sa depuna, lunar, sau la o perioada ... (vezi toată discuția)
De la pfa in somaj? ContSters237549 ContSters237549 Sunt PFA din 2012. Pe anul si luni din 2013 (pana azi) nu am realizat venituri. As putea incepand cu 2014 sa platesc contributia la somaj, timp de 12 luni, ... (vezi toată discuția)