buna ziua. conducerea intreprinderii ar vrea sa dea afara pe cineva, si sa angajeze pe altcine in loc. cu acordul partilor , nu stiu dc o sa se poata. dc il concediez pe acel angajat, se considera desfintarea postului? cum ar trebui sa procedez?
multumesc mult de tot pentru tot ajutorul pe care mi l-ati dat pana acum.
cum sa se poata face o noua angajare dupa restructurare? Asta e chiar culmea. nu ai voie timp de 6 sau 9 luni sa angajezi pe altcineva pe acelasi post. poate pe alt post si nu tre sa fie similar.
Termenul de 9 luni este valabil numai in cazul concedierilor colective, nu si in cazul celor individuale .
Buna ziua. Am si eu o mica intrebare. Compania in care lucrez mi-a propus un job intr-un alt departament, dar fara a-mi fi prezentate initial toate spetele. La sedinta pe care am avut-o ieri si in care mi s-au stabilit ultimele detalii, dintr-o intamplare s-a adus in discutie problema incadrarii mele. Atunci am aflat ca postul a fost restructurat de curand si nu stiu exact cum vor reusi sa ma incadreze pe mine. Se gandesc la posibilitatea sa fiu incadrata fictiv pe o alta functie, dar in acest caz ar fi o problema, pentru ca salariul nu s-ar mai justifica, pentru acel post fiind salarii mult mai mici. Au ramas sa discute la HR si sa mi se dea un raspuns. Nu stiu ce sa fac. Inteleg ca pot sa reinfiinteze postul daca fostul coleg a fost concediat din motive ce nu tin de natura lui. Dar daca ar fi asa, atunci de ce isi fac griji ca nu pot sa ma incadreze corespunzator ? Oare pentru ca a fost o concediere colectiva ? Am aflat ca in acelasi timp in care s-a restructurat acest post, a mai fost restructurat inca unul, din acelasi departament. Nimeni nu-mi spune nimic aici si sincer, imi este teama acum sa accept postul. Ce ma sfatuiti sa fac ? As aprecia din suflet ajutorul dvs. Credeti-ma ca astept cu sufletul la gura un raspuns, pentru ca saptamana aceasta ei vor sa incep deja treaba pe noul post si vreau macar sa stiu ce ar trebui sa fac. Macar sa stiu daca iau decizia buna de a accepta sau e cazul sa refuz oferta lor..
Somaj
adina23
Buna seara,
Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)