avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cu furnizorii de utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cu furnizorii de utilitati

Exista in legislatia actuala o modalitate ,prin care sa putem solicita firmei de furnizrare a apei reci (fiind vorba despre o scara de bloc)sau obliga, sa faca contracte individuale cu locatarii, acestia din urma avand toti contoare de apartament
Ne-am saturat sa ni se incarce factura lunar cu pierderile inchipuite ale acestui furnizor.O precizare, acesta nu furnizeaza decat apa rece, fiecare apartament avand centrala proprie de apartament.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:38, 1 Iulie 2010
In legislatie nu exista obligativitatea furnizorilor de a incheia contracte individuale cu proprietarii apartamentelor.
Furnizorii au contract cu asociatiile pe contorul de bransament, acolo unde se termina proprietate furnizorului si incepe proprietatea comuna a asociatiei.

Pentru ca furnizorul sa faca aceste contracte separate ar trebui ca mai intai proprietarii, fiecare in parte sa-si "traga" teava de apa rece direct din conducta furnizorului si sa aiba contor la locul acestei legaturi.
Contoarele de apartament sunt sub clasa de precizie admisa de furnizor pentru a face un asemenea contract.

Pierderile de apa nu se datoreaza furnizorului care factureaza ceea ce citeste pe contorul de bransament, ci mai multor factori care tin strict numai de intretinerea si reparatiile asupra infrastructurii condominiului, dar si de alti factori subiectivi care tin de rigurozitatea citirii contoarelor de apartament, pozitia in care sunt montate aceste contoare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru? MirceaGB MirceaGB Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie ... (vezi toată discuția)