avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Certificat energetic

Am construit o casa si am terminat-o acum. La primarie pentru obtinerea Procesului verbal de receptie mi-au cerut Certificat Energetic. Intrebarea mea este: este obligatorie obtinerea Certificatului Energetic pentru incheierea Procesului Verbal de Receptie cu primaria. Am citit legea 372, dar acolo se specifica obligativitate obtinerii certificatului NUMAI la vanzarea sau inchirierea imobilelor.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 16:05, 1 Iulie 2010
In procesul verbal de receptie se va specifica ce grad de confort termic are cladirea dvs.
Daca ve-ti dori sa vindeti sau sa inchiriati constructia, certificatul energetic solicitat acum de Primarie va fi valabil si peste multi ani.
Introducerea acestui certificat s-a facut cu scopul de a se respecta un anumit indice de confort termic, indice ce nu se poate obtine decat in conditiile de executie a constructiei conform standardelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat energetic pentru casa de vacanta kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, am construit o casa de vacanta de cca 100 m2 in comuna Marisel jud Cluj, am depus actele pentru efectuarea receptiei dar de la primarie ne-au spus ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic el_grande el_grande Ce este certificatul energetic. Este obligatoriu pentru luarea Procesului verbal de receptie a locuintei? (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)