avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cost proces divort copil minor si partaj-Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cost proces divort copil minor si partaj-Bucuresti

Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ambii dorind divortul) - Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 3 Iulie 2010
Cel mai indicat ar fi sa divortati pe culpa comuna si sa incheiati tranzactia la prim termen de judecata , daca sunteti ambii de acord atat cu divortul cat si cu partajul.
Margareta Stanciu a scris:

Cel mai indicat ar fi sa divortati pe culpa comuna si sa incheiati tranzactia la prim termen de judecata , daca sunteti ambii de acord atat cu divortul cat si cu partajul.

De ce? dureaza mai putin? nu sunt chiar asa grabita si oricum a fost vina lui si m-a suparat ca nu s-a consultat cu mine inainte sa depuna cerere si am primit citatia fara sa fiu pregatita.
Dureaza si va costa mai putin.
In alta ordine de idei daca lucrurile nu mai merg, mi se pare firesc sa divortati onorabil si elegant, la fel cum v-ati si casatorit.
Margareta Stanciu a scris:

Dureaza si va costa mai putin.
In alta ordine de idei daca lucrurile nu mai merg, mi se pare firesc sa divortati onorabil si elegant, la fel cum v-ati si casatorit.

Multumesc, asta e si parerea mea, doar ca sunt inca suparata( si o parte din mine nu vrea cu adevarat sa divorteze ci spera ca va regreta si se va intoarce - asta ca sa fiu 100% sincera). Dar imi va trece.
Atunci, in cazul acesta, fara a complica situatia, care ar putea fi onorariul unui avocat corect, care sa nu-l mareasca asa tam-nesam, in timpul discutiei? Am un copil de crescut singura si chiar ma intereseaza aspectele financiare.
initial ati scris ca e divort fara complicatii, apoi il complicati cu cerere reconventionala .
daca v-ati inteles asupra incredintarii minorului, asupra partajului, sotul a depus deja cererea de divort... de ce va trebuie avocat? apoi, cu ce va incalzeste ca se pronunta din vina lui? ( e destul de greu sa obtineti asta, nu faceti decat sa prelungiti inutil procesul, sa implicati mai multi martori etc)
asa ca , mai bine mergeti pe culpa comuna fara motivare.

Alte discuții în legătură

Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)