avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament impreuna cu soacra mea -apartramentul este pe numele socrilor . Socrul meu a decedat acum 5 ani . Tinand cont ca sunt trei frati , dintre care doi sunt la casele lor sotul meu fiind cel mai mic ,s-a neglijat sa se faca succesiunea.Acum sunt in situatia in care cumnatul meu-unul din copii vinde casa pe care o are si ar putea sa vina in casa mamei.care sunt etapele pe care trebuie sa le fac pentru intocmirea actului de vanzare -cumparare?Soacra mea initial a amanat acest lucru ,in schimb acum este de acord.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:59, 3 Iulie 2007
Nimeni nu poate renunta la mostenire numind o persoana in favoarea cui renunta.
Daca unul din comostenitori este renuntator acesta nu se mai ia in calcul la dezbaterea succesorala.
Cea mai simpla solutie ar fi ca toti comostenitorii sa renunte la mostenire astfel incat sa ramana doar unul care preia toata succesiunea. Insa banuiesc ca apartamentul a fost cumparat in timpul casniciei si atunci inainte de a se face succesiunea dupa defunct se partajeaza bunurile comune ale celor doi soti, astfel va ramane la masa succesorala doar 1/2 din apartament cealalta jumatate revenindu-i de drept sotiei defunctului.
Sotia supravietuitoare poate vinde cota ei de drept din apartament unuia din copii, fara a fi nevoie de dezbaterea succesiunii; copilul cumparator va dobandi, astfel, o cota mai mare decat a celorlalti cu consecinta atriburii lui in natura a bunului in urma partajului (corelativ, va plati o sulta celorlalti mult mai mica...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)