avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit auto majorat iulie 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit auto majorat iulie 2010

Se poate ataca in justitie ordonanta guvernului prin care s-a modificat nivelul impozitului auto de la 1 iulie 2010? Este legala aplicarea retroactiva a acestui impozit? As prefera sa platesc diferenta de impozit pentru o actiune legala contra guvernului Romaniei decit sa le platesc banii HOTILOR!!!
Cel mai recent răspuns: danalinco , utilizator 14:23, 12 Ianuarie 2011
Aceste ordonante de urgenta trebuiesc aprobate de parlament ?? Acolo ar fi ultima sansa sa fie respinsa O.G. 59!! Cind am deschis aceasta discutie am intrebat daca nu se poate deschide actiune in instanta impotriva Ministerului de Finante sau a Statului roman privind neconstitutionalitatea acestei ordonante.Nu am primit raspuns la aceasta intrebare!Statul doreste contribuabili care platesc orbeste orice taxe si impozite ar avea "distinsii"functionari publici chef sa impuna!Emigrarea devine din ce in ce mai mult o optiune viabila!"Soyez bienvenue au Quebec!!!"
acest impozit este tipic romanesc. guvernantii nostri dau dovada de neprofesionalism.modul de calcul al acestui impozit este cat se poate de mioritic, si este clar a modului de gandire a celor ce ne conduc.sunt de acord ca sa platesc un impozit mai mare pentru un autoturism mai mare(repet pentru un autoturism mai mare).motorul unui autoturism in tarile EU este o piesa de schimb.acum daca intentionezi sa impozitezi luxul trebuie sa ai in vedere mai mult decat cmc unui motor.o sa ma explic :un autoturism mercedes din 1980(cobra) cu un motor de 3000 diesel care dezvolta 75kw/80cp,este lux fata de o skoda octavia din 2009 cu motor de 1998 diesel care dezvolta 130kw/150cp.eu cred ca trebuie sa se ia in considerare si anul de fabricatie si mai ales puterea care o dezvolta acel autoturism.deci: cmc+kw/cp+an fab.+poluare=impozit.aceasta ar fi o abordare si un calcul mai corect .sper ca m-am facut inteles.
"Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege".-art.4 din Capitolul II din Legea 571/2003 (Codul Fiscal)
In plus alin.1 al art. 4 din Codul Fiscal scrie: "Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia".
729cristian a scris:

Se poate ataca in justitie ordonanta guvernului prin care s-a modificat nivelul impozitului auto de la 1 iulie 2010? Este legala aplicarea retroactiva a acestui impozit? As prefera sa platesc diferenta de impozit pentru o actiune legala contra guvernului Romaniei decit sa le platesc banii HOTILOR!!!

Daca am platit tot impozitul auto la 31.03.2010 cu reducerea de rigoare, au dreptul sa imi ceara retroactiv pentru diferenta de impozit, mentionez ca nu scrie pe chitanta achitare impozit pe anul 2010, scrie doar achitat impozit auto, si nr. de masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"ramasita" de plata la impozitul auto pf Crispy Crispy Buna ziua, daca am achitat impozitul auto integral in 2010, pana la data de 31.03.2010, este legal sa mi se mai perceapa un rest de plata, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Impozit chirie sorinafelicia sorinafelicia am in proprietate 2 imobile , in unul locuiesc si pe cel de-al doilea intentionez sa-l inchiriez.Pentru cel de-al doilea imobil voi mai plati impozit ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cand a intrat in vigoare art. 252 din codul Fiscal ? Multumesc ! (vezi toată discuția)