Mai este posibil ca un SRL sa aiba sediul social si domiciliul intr-un apartament de bloc?
Pentru asta trebuie ca proprietarul sa schimbe destinatia locuintei sau se poate mentona doar in contractul de inchiriere intre firma si proprietar?
Daca e de inchiriere , trebuie sa treaca pe la circa financiara .Doar daca e comodat , trebuie incheiat la notariat.
Daca ati facut acces separat si aveti si autorizatiile necesare , nu mai aveti nevoie de acordul lui.Dar va trebuie de la asociatie si ceilalti vecini.
Am vazut un exemplu de contract de comodat , in care scrie ,comodatorul - sc...... etc ...cu sediul social ....etc . Eu as vrea sa fac sediul social prin acest contract de comodat , se poate face ? sau firma trebuie inffintata , cu sediu social cu to inainte de incheierea acestui act?
Va trebui proprietarul sa plateasca taxe daca este comodatnt cum plateste pentru venituri din chirii daca inchiriaza spatiul?
Se platesc doar taxele notariale. Comodatul e o folosinta gratuita. Se poate face si inainte actul cu mentiunea ca firma este in curs de infiintare sau autorizare dupa caz.Dupa ce mergeti la Registru si va faceti rezervarea denumirii firmei si a emblemei daca este cazul.
Multumesc pentru ajutor , cu riscul de a va stresa la culme am sa va mai intreb ceva .
Noi , eu si logodnicul ,cetatean englez, vrem sa avem sediul firmei in acelasi apartament in care locuim. Dar avem nevoie si de viza de flotant,pentru mine si permis de sedere pentru el.
Putem sa foslosim aceeasi locatie pentru domiciliile din actele personale?
Cel mai bine ar fi sa intrebi la registrul comertului. Cred ca ar fi cei mai in masura sa ti spuna exact. Pentru ca s ar putea sa ai nevoie de autorizatii suplimentare chiar si pentru sediu