avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de handicap

Buna ziua. As dori sa stiu daca cu urmatoarele boli ma incadrez la pensia de handicap: cardiopatie dilatativa ischemica, insuficenta cardiaca congestiva clasa a 3 a NYHA, BRS major, hipertensiune pulmonara, fibroza interstitiala difuza, chist Backer bilateral. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:26, 5 Iulie 2010
Nu există pensie de handicap!

Există pensie de invaliditate, care se acordă în baza Deciziei de încadrare în grad de invaliditate, emisă numai de medicul expert al asigurărilor sociale, pe baza documentarului medical întocmit de medicul de specialitate.

Deci numai medicul expert se poate pronunţa cu privire la cât de mult va fost afectată capacitatea de muncă, de autoconducţie, de autoservire şi de orientare spaţială de bolile enumerate.
Probabil nu pensia de invaliditate ci incadrarea in grad de handicap va intereseaza, in vederea obtinerii indemnizatiei, care nu este acelasi lucru cu pensia.
Si aceasta incadrare, este in atributiunile stricte acordate unei alte comisii: Comisia Jud. de Incadrare in Grad de Handicap.Afectiunile si modul de incadrare sunt tinute strict secret si codate, atat de tare incat nici macar membrii comisiilor nu le cunosc bine!!!
Mai mult, din cauza excesului de incadrari facute fara justificare in anii anteriori(vezi scandal presa) in ultimile luni, urmare unor dispozitii centrale disperate, sunt acordate incadrari subapreciate grosolan sau respingeri, strigatoare la cer :worthy:
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor handicap stefan_gondos1952 stefan_gondos1952 buna ziua cum se poate obtine ajutor de handicap sunt pensionar de drept sunt operat de hernie disc an 1997 si 2009 acun iar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 2? kotyfalvig kotyfalvig am diabet tip 2 fac insulina de 4 ori pe zi de 2 tipuri humalog si lantus si am o pensie de invaliditate gradul 2 pentru urmatoarele boli;; cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Pensie de insotitor tutunarudenisa tutunarudenisa Buna ziua, Ca sa fiu sigura ca nu omit vreun diagnostic, va scriu rezultatul cu care s a externat tatal meu: AVC Ischemic pontin stanga,HTA,ICC CLS II ... (vezi toată discuția)