Va salut!
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. In urma unei mici discutii avuta cu unul dintre vecini (locuiesc intr-n bloc de 8 etaje), va rog sa-mi spuneti daca sititi cumva despre existenta vreunui act normativ, HCL sau alta dispozitie legala care sa prevada faptul ca proprietarii animalelor de companie (caine in cazul meu) trebuie sa aiba acordul vecinilor (toti sau majoritatea) pentru a tine animalul in apartament, asa cum pretinde respectivul vecin.
Va multumesc!
din cate cunosc acel vecin ,,indispus,, va poate face o reclamatie ca nu aveti certificat medical la caine sau cand iesiti cu el afara nu-l tineti in lesa, cu botnita, ca nu curatati dupa el....dar nu va poate interzice sa aveti un animal de companie. asa fiecare dintre noi ii facem reguli vecinului: sa nu intre in bloc mai tarziu de ora 20, sa nu miste scaunul in bucatarie ca ma deranjeaza etc.:)) cred ca e plictisit vecinul si din lipsa de ocupatie face reguli ptr altii.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am intrebat, pentru ca vecinul in cauza era convins ca exista o astfel de lege (reglementare). Sunt total de acord cu celelalte aspecte legate de curatenie, liniste, dar mi s-ar parea un abuz sa ti se conditioneze tinerea unui animal in apartament de acordul vecinilor. Ar fi de ajuns sa fi avut un diferend cu un vecin pe cu totul altfel de probleme (loc de parcare, uscatorie etc.) pentru ca sa nu poti niciodata sa-ti iei un animal de companie. :-/
Ar fi cel putin absurd...
ar fi un abuz. pe acelasi principiu, ar trebui sa le cer acordul sa fac un copil, ca exista riscul sa planga noaptea, sa zgarie peretii blocului, cand se face mai mare... etc :O
Din pacate nu exista in Bucuresti o asemenea hotarare. Exista in orasele civilizate - Timisoara, Brasov, Cluj. Noi avem o problema cu o vecina care are 3 caini si 3 pisici care ne deranjeaza si din pacate nici o autoritate nu ne-a ajutat. Texte de genul chemi politia sau DSV poate functioneaza in tarile unde legile sunt respectate.
Acum am luat acesta hotarere in adunarea generala - care iarasi intr-o tara civilizata ar trebui respecta. Mult succes!
Din pacate subscriu si eu la aceasta problema.
Nu trebuie reglementata neaparat la nivel de consiliu local. Aceasta regula cred ca poate fi impusa prin hotarare a Asociatiei proprietarilor, deoarece menajul impus cresterii unui catel necesita cel putin 2 iesiri afara pe zi. Daca locuiti la un nivel superior o sa folositi liftul, daca ploua afara trebuie facut curat pe spatiile comune, unele persoane le gatesc cainilor mancare: consum suplimentar de gaze, animalele produc gunoi chiar si menajer (cutii de conserve din care sunt hraniti), vecinii de la parter sunt nevoiti sa suporte in fiecare dimineata disconfortul produs de entuziasmul cu care intimpina patrupedele ceilalti vecini din imobil, si exemplele ar pute continua...
Dupa parerea mea ar trebui ca fiecare Asociatie sa stabileasca cateva reguli interioare, care sa fie adoptate in adunarea generala a asociatiei. Printre acestea si stabilirea unei cote de consum sau intretinere suplimentare pentru posesorii de animale. Personal ma gandeam ca la detinatorii de patrupede sa fie aplicata o cota de 50% din cheltuielile pe nr de persoana la stabilirea cotei de intretinere pe fiecare luna.
Nu sunt contra animalelor, dar vad ca problema se acutizeaza si nu prea apar solutii. Nu mai vorbesc de faptul ca mai bine de 90% din posesorii de caini nu se obosesc sa culeaga produsele lasate de animalele pe care le detin pe trotuarul din fata blocului. Altii aduc mancare cainilor vagabonzi iar ambalajele sunt ridicate doar de vant din cand in cand.
Trebiuie reglementata cumva acesta problema.
Caine mare la bloc
ana_mar1a
Buna ziua. Preluata de la o prietena:
Am nevoie de o parere. In primul rand vreau sa zic ca nu am o problema cu caini tinuti in bloc pana cand acest fapt nu ... (vezi toată discuția)