avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... A fi sau nu avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

A fi sau nu avocat?

Buna ziua tuturor.

Am cochetat cu aceasta idee de mai multe ori pe parcursul mai multor ani. Sunt absolventa de ASE finante banci o meserie pe care nu am practicat-o decat 2 saptamani dupa care am renuntat dandu-mi seam ca nu mi se potriveste. S - ar putea ca unii dintre voi sa-mi discute decizia, sincer facultatea este foarte frumoasa nimic de zis dar practica in sistemul actual, doar cine nu este inplicat nu stie....
Am mers in urma cu doua saptamani si m-am inscris la facultatea de drept din Constanta, cu mici rezerve, nefiind sprijinita de absolut nimeni, doar eu si "mine insami". Intotdeauna am fost genul de persoana care analiza tot ceea ce se intampla in cadrul firme pe care o detin, fiecare adresa, fiecare notificare, eventualele somatii incercam in primul rand sa le verific ca si fundament dar si ca legalitate, listam legi chiar, veti rade, si constitutia am printat-o. Poate ma fac neinteleasa - vreau sa va intreb un singur lucru : CREDETI CA MERITA? Da stiu anticipez ca imi veti spune daca imi place nu are cum sa nu merite - insa am ajuns la o varsta, 28 de ani, care imi cere sa fiu realista si eu la randul meu va cer un sfat, nu pretind a fi usor in nici un caz, dar pot sa mai patrund in sistem? Care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i fac spre o reusita in aceasta meserie, pe perioada facultatii sa ma angajez in cadrul unui birou de avocatura? Nu sunt copilarii ci pur si simplu sunt la o rascruce de drum in viata si m-ar ajuta sfaturile unor "prieteni" virtuali.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 22:17, 31 Iulie 2008
vau trbuit citiva ani sa faceti facultatea si doar dupa doua saptamini de lucru in domeniu a-ti concluzitionat ca nu vi se potriveste.Terminati si Dreptul ,si cine stie....,sunteti inca tinara...,:)
MUltumesc pentru cinism imi este de mare ajutor. Nu stiu cum se lucra cu subsemnatul la securitate dar intrebati pe cineva cum se lucreaza in sistemul bancar si poate atunci imi ve-ti da crezare. Oricum singura libertate pe care o avem in viata este aceea de a alege si "am ales, sa aleg" si cu ajutorul vostru, nu am judecat si in acelasi timp nu am obligat pe nimeni ci pur si simplu o parere in plus nu strica.

Multumesc
clauc a scris:
CREDETI CA MERITA?

Eu personal da, dar cine poate spune pentru altcineva?

pot sa mai patrund in sistem?

Da.

pe perioada facultatii sa ma angajez in cadrul unui birou de avocatura?

Da, sau sa faci practica. Ideea e sa inveti si practic nu numai teoretic, dreptul nu-l poti face din carti.

Succes.
,,...i-ti...'' ,,ve-ti'' ,,inplicat'' ,, concluzitionat''- auuuuu...mama! Cu cine ati (pardon ...,,a-ti'') facut, fratilor, lb. romana?
Te face sa te simti mai bine daca iti spun ca si eu voi fi din toamna asta studenta la drept, universitatea Bucuresti si am tot varsta ta? :)

Alte discuții în legătură

Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)