avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune ipoteca?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune ipoteca?!

Buna,

Am vandut un apartament, in rate, cumparatorul s-a intabulat in CF iar eu, mi-am intabulat ipoteca (interdictia de vanzare, pana imi va achita toate ratele). Acum vreau sa nu mai am nimic pe numele meu (din motive personale) si vreau ca ratele care mai sunt de incasat, sa treaca pe parintii mei.

Cum as putea face, fara sa-mi mai trebuiasca acordul cumparatorului, fiindca acesta este in strainatate. Ar fi vreo varianta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinelapolescu , utilizator 21:24, 7 Iulie 2010
...printr-un act de cesiune de creanta care va trebui inaintat si cartii funciare pentru a schimba titularul dreptului de ipoteca...daca debitorul nu e prezent el va trebui notificat cu privire la schimbarea creditorului...
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters4579, utilizator
da...m-am gandit si eu la asta, doar ca cesiunea de creanta e un act cu titlu gratuit, si poate fi atacat! (iar eu nu vreau asta, tocmai deaia transfer de pe numele meu).

...alta varianta ar mai fi?!

Multumesc!
cesiunea de creanta poate fi cu titlu gratuit sau poate fi cu titlu oneros...
Poate ca v-am fi de mai mare ajutor daca am sti care este scopul pe care il urmariti.

Creditorii mei, sa nu atace acea cesiune, asta urmaresc.:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)