avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Email sau spam? Este ilegal modul de a face reclama ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Email sau spam? Este ilegal modul de a face reclama ?

Daca am o baza de date de mailuri pe care le-am luat de pe fast email extractor unde am platit licenta pentru program, de pe site`uri care isi publica adresa de mail gen "office@firma.ro" sau adrese de yahoo care le-am luat din lista mea de mail sau lista de mail la prieteni, de pe huburi oDC si eu le trimit mail prin care ii informez despre ceva, in care nu le cer date personale, iar la sfarsitul email`ului le pun un text "daca doriti sa numai primiti email dati un replay cu NU" se considera spam? Este ilegal modul de a face reclama?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Naku, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 10:27, 9 Iulie 2010
Teoretic nu. Depinde la ce anume faceti reclama.
Daca trimitei e-mail respectivilor fara ca acestia sa va fi cerut acest lucru, se considera spam si puteti fi raportat ca spammer de respectivii utilizatori.
.In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece:

- contine datele necesare de identificare
- acceptare de primire a ofertei nu va implica financiar
- adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri


sa intelg ca legea se bate cap in cap ??
Daca puteti demonstra ca adresa respectiva este afisata undeva in mod public, atunci nu e problema.
Doar ca de obicei adresele pentru trimis oferte in masa nu se obtin asa, ci in mod ilegal (prin phishing).
Nu are nicio relevanta daca adresa este publica sau nu. Daca in cadrul emailului sunt prezentate elemente comerciale care nu au fost solicitate de destinatar, atunci va fi considerat drept spam.
Cu alte cuvinte, orice oferta comerciala care este trimisa prin mail si care nu a fost solicitata expres de destinatar este considerata spam.

www.abuse.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)
Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de telefoanele "publicitare" Lulica Lulica Buna seara Deoarece, prin prisma meseriei, am avut ghinionul de a-mi da numarul de telefon unor institutii publice (MF, ONRC, etc.), iar datele obtinute de ... (vezi toată discuția)