avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plateste sau nu plateste TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plateste sau nu plateste TVA?

-persoana impozabila, scutita in temeiul art.152 Cod fiscal, inregistrata in scopuri de TVA conform art 153'1,plateste TVA pentru o achizitie intracomunitara de peste 10.000 euro?

eu ma intreb asa:- daca o persoana impozabila PLATITOARE de TVA NU plateste TVA pentru aceeasi opratiune impozabila (respectiv achizitie intracomunitara de peste 10.000 euro) avand la dispozitie procedura 4426=4427, una SCUTITA la plata TVA, de ce ar trebui sa plateasca TVA pentru aceeasi operatiune?
danike a scris:

imi cer scuze, poate nu m-am exprimat foarte explicit.
poate la primul seminar voi reusi mai multe :)

Unde e seminarul domnule Danike la Avocatnet sau la Camera Consultantilor Fiscali? as vrea sa particip. :D
la ministerul finantelor publice, d-na Emilia :)

(preda d-nul Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu)
danike a scris:

la ministerul finantelor publice, d-na Emilia :)

(preda d-nul Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu)

:slap:
corbalb a scris:

-persoana impozabila, scutita in temeiul art.152 Cod fiscal, inregistrata in scopuri de TVA conform art 153'1,plateste TVA pentru o achizitie intracomunitara de peste 10.000 euro?

eu ma intreb asa:- daca o persoana impozabila PLATITOARE de TVA NU plateste TVA pentru aceeasi opratiune impozabila (respectiv achizitie intracomunitara de peste 10.000 euro) avand la dispozitie procedura 4426=4427, una SCUTITA la plata TVA, de ce ar trebui sa plateasca TVA pentru aceeasi operatiune?

Prevederea legala la care faceti referire, presupune urmatoarele :

1.Ca urmare a faptului ca ati depasit plafonul de 10.000 euro, chiar daca beneficiati de regimul special al intrepriderilor mici, sunteti obligati sa va inregistrati in scopuri TVA

2.La achizitia pe care o efectuati NU VETI PLATI TVA -ul furnizorului din statul membru ci IL VETI PLATI in RO

daca nu ati fi fost in scopuri TVA in RO atunci ati fi platit furnizorului dvs. inclusiv TVA-ul

Deci, din punctul dvs. de vedere platiti cam aceeiasi suma (cu diferentele procentuale de cota dintre SM)

1.Daca nu sunteti inregistrat in scopuri tva in RO atunci platiti furnizorului din statul membru inclusiv TVA

2.Daca sunteti inregistrat in scopuri TVA , depuneti declaratia 301 si platiti TVA in RO deoarece nu l-ati platit in statul membru

Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Management Account, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)
Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)