Ce lege ma obliga sa ma prezint la tribunal in calitate de martor intr-un dosar (proces) care abia acum a ajuns la tribunal dupa 5 ani , mentionez ca atunci cind "am dat declaratia "ca martor eu aveam in jur de 18 ani si declaratia a scris-o un militian -politist si eu am semnat-o , egzista vre-o lege care ma poate obliga /pedepsi daca nu ma prezint la tribunal in calitate de martor principal (am uitat sa mentionez sunt martor principal si uni politisti si-au luat lefurile pe spatele meu fiind flolosit , eu find un credul), in acest dosar eu ar trebui sa am asigurata protectia martorului , ceea ce in ROMANIA NU EGZISTA din cate stiu eu, am uitat sa specific ca am fost cautat de un politai de la circa de cartier sa dau declaratie ca am primit citatie pentru prezentarea la TRIBUNAL B. si care mi-a spus (amenintator) ca daca nu ma prezint o sa fiu amendat cu 5000lei (50mil).As vrea sa stiu si eu parerea dumneavoastra si daca egzista o lege care sa ma oblige in calitate de martor principal (fara mine nu mai egzista proces sau gresesc ?)sa ma prezint la tribunal ?(eu nu mai vreau sa am de a face cu acesti "domni"si-au luat laudele si sal pe spatele meu , dpmdv nimeni nu ma poate obiga au trecut 5 ani, lor le-a trebuit 5 ani sa faca un dosar sa ajunga la tribunal tot ei sa mearga de martori ) Va multumesc
DOMNULE ALEXANDRESCU multumesc pentru ca mi-ati atras atentia ca am gresit cand am scris dar cred ca ar trebui in privinta asta sa vedem "barna din ochiul nostru " nu a altora , stati linistit nu o sa fiu dus cu "mandat de audcere la tribunal , insotita de doi "politai" ", in legatura cu ce credeti nu ma intereseaza (am vazut ca va "aratati" rautate-a ne stiind exact despre ce e vorba , iertati-ma )
asta e , nu am spus ca e o fapta minora sau majora , nici macar nu am facut referire la ce s-a intamplat atunci decat vag (in mare , in cateva vorbe pentru ca nici nu am voie sa dau amanunte), cine a inteles bine cine nu iarasi bine , sa fie toata lumea sanatoasa , iar eu am vrut un raspuns (chear daca stiam care este acela) pe care l-am primit de la persoane autorizate si pentru care multumesc . Va doresc o zi buna si sanatate , sa auzim de bine :)
in primul rand o sa imi cer scuze daca cineva se va simti lezat...
NU, repet... NU sunt de parere ca cineva trebuie "invatat" - mai ales pe un forum- cum poate sa eludeze legea pentru bunul plac.
parerea mea...
1. nu poti sustine ca "nu iti aduci aminte" de nimic din mai multe considerente... Atat timp cat ORICE procuror cu capu` pe umeri va dovedi ca iti aduci aminte de toate (sau aproape toate...:)) ) evenimentele alturate in timp evenimentului supus discutiei sunt incidente "ceva" institutii. Cu teoria si practica aferenta ;) DA, e o problema daca "uiti" selectiv... De ordin penal sau pshihologic, psihiatic etc...
2. am scris EG pentru ca userul sa se corecteze singur si nu pentru a fi luat la misto (caterinca pt alte zone...) Plec de la premisa ca "aia care au carte" pot sa invete si pe altii si sa fie toleranti. a cerut un raspuns nu o lectitie de gramatica... Daca este sub nivelul vostru de comunicare...asta e... "da ingnore"
3. Discutia despre " ce se poate intampla" cred ca se adresa practicienilor. CTRL+C, CTRL+V din din lege, norme, anexe etc (publicate in MO) poate face si cain... ma rog.. aproape or`s`ine...
PS cer scuze pt eventualele agramaticalitati dar nu am avut timp si chef sa verific "spelling-u`"
draga user, in Univers poti schimba un singur lucru, si anume pe tine insati!
dat fiind ca postarile dumneavoastra tradeaza lipsa unor reguli de scriere de baza, deprinderi ce se insusesc in clasele primare, eu va recomand sa va completati lipsurile din educatie, si apoi sa treceti la reformarea Romaniei.
in legatura cu problema juridica ridicata, va recomand sa mergeti la instanta la data si la ora indicata pentru a nu fi supus consecintelot legale indicate mai sus de ceilalti colegi.
daca veti declara ca nu va mai amintiti elemente esentiale in legatura cu care veti fi intrebat, daca se dovedeste ca, in realitate va amintiti, veti fi auzat de marturie mincinoasa.
in legatura cu protectia martorilor exista chiar o lege care asigura protejarea persoanelor care depun ca martori, dar numai daca exista indicii temeinice ca viata, sanatatea, libertatea le sunt periclitate. Exista cam 150 de persoane care au fost incluse in programul de protectie a martorilor, dar in c azuri importante si pentru motive intemeiate, nu pentru o " fapta minora" asa cum ati declarat chiar dumneavoastra.
Multumesc pentru sfat , am sa invat si sa scriu , omul invata toata viata si tot mai ramane ceva de invatat , oricum multumesc celor care mi-au scris , va doresc sanatate si sa auzim de bine
Declaratie politie.
chris_d
Buna ziua.
Ce mi se poate intampla daca sesizez organele de urmarire penala in legatura cu faptul ca o declaratie a mea data la politie ar fi putut fi ... (vezi toată discuția)