avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pentru inteligenti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pentru inteligenti

Care sunt avantajele si dezavantajele ca o societate X sa infiinteze o soc.Y?Adica sa se imparta o societate, sa se lucreze pe doua societati?
Ma refer la toate aspectele pe care le implica(juridic, financiar, administrativ etc.)
Va multumesc.Stiu o gramada de societati care lucreaza in acest mod.Cred ca se fac tot felul de "artificii legale".
Cel mai recent răspuns: adiflorescu , utilizator 03:23, 9 August 2007
Eu nu stiu de nicio limita. Si nu are nicio logica sa fie limitate proiectele. Sunt societati mari care au multe obiecte de activitate distincte si pot intocmi proiecte in diferite directii si societati mici care nu au potential. Este ilogic sa fie ingraditi cei care au potential de a intreprinde si astfel de a ridica economia si de a crea locuri de munca.
Plus ca sunt proiecte finantate de UE pentru primarii. pentru drumuri pentru o gramada de chestii de fapt, asta ar insemna ca o primarie poate face un proiect pentru un drum si unul pt a reabilita o conducta de apa si apoi fluiera?
Eu nu stiu de nicio limita. Si nu are nicio logica sa fie limitate proiectele. Sunt societati mari care au multe obiecte de activitate distincte si pot intocmi proiecte in diferite directii si societati mici care nu au potential. Este ilogic sa fie ingraditi cei care au potential de a intreprinde si astfel de a ridica economia si de a crea locuri de munca.
Plus ca sunt proiecte finantate de UE pentru primarii. pentru drumuri pentru o gramada de chestii de fapt, asta ar insemna ca o primarie poate face un proiect pentru un drum si unul pt a reabilita o conducta de apa si apoi fluiera?
E diferenta intre societati comerciala si autoritati locale... si in legislatia noastra si in cea internationala... nu se poate compara...
Nu am facut comparatie intre societati si autoritati, ci doar ca logica.
Sunt societati comerciale care chiar au activitati in multe domenii si au pe plan local o importanta deosebita, care pot sa faca proiecte diferite, asa cum de altfel fac si primariile, logica este ca daca ii limitezi la 2 proiecte va avea de suferit o intreaga comunitate si mie personal nu mi se pare logic.

Adica in mesajul tau este vorba despre societati comerciale
care pot sa faca proiecte diferite, asa cum de altfel fac si primariile
, dar nu le compari cu acestea din urma... #-o

S-ar putea sa fie limitari care sa aiba ca explicatie chestiuni de combatere a coruptiei... Ar ajuta daca cel care a postat acel mesaj ar argumenta cu text de lege...

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol srl-d? fadidraghici fadidraghici Buna ziua Sper ca am postat unde trebuie. As vrea sa stiu cum sta treaba cu cheltuieli de protocol pentru SRL-D pentru firmele care au ca domeniu de ... (vezi toată discuția)
Activitati promotionale agenti economici popalexa popalexa Buna seara!! Un imm, daca doreste sa stimuleze vanzarile, prin acordarea unor premii (constand in anumite produse: genti, geci...etc) colaboratorilor, ... (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)