avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului

daca reclam o dicoteca (societatea comerciala) la procuratura si pe administratorul ei

e acelasi rezultat ca si cand as reclama discoteca (societatea comerciala) si AUTORUL NECUNOSCUT care da butonul peste limita legala ??

din simplu motiv ca nu l-am vazut eu pe administrator cand a dat butonul mai tare
iar dj-ul se spala pe maini si spune ca "e sarcina de serviciu"

avocatul meu insista ca nu se poate face dosar penal unei societati comerciale

IAR EU NU INTELEG CUM POT DOVEDI CA ADMINISTRATORUL DISCOTECII E CEL CARE A DAT BUTONUL MAI TARE

am dreptate sa scriu in reclamatia la procuratura AUTOR NECUNOSCUT SAU NU? (si sa atasez dovezile, expertize etc) MERSI
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:50, 12 Iulie 2010
Puteti face plangere si impotriva persoanei juridice.
Art. 19, ind. 1 C.pen regelemteaza condiţiile răspunderii penale a persoanelor juridice
Conform acestuia persoanele juridice, cu excepţia statului, a autorităţilor publice şi a instituţiilor publice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, răspund penal pentru infracţiunile săvârşite în realizarea obiectului de activitate sau în interesul ori în numele persoanei juridice, dacă fapta a fost săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de legea penală.
Răspunderea penală a persoanei juridice nu exclude răspunderea penală a persoanei fizice care a contribuit, în orice mod, la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.
CAP. 2
va dati seama ca se sparge totul in capul meu daca acuz ....o persoana !
in loc de societatea comerciala....

e adevarat ca nu se face dosar penal unei societati comerciale... dar... atunci sa se mearga pe fir mai departe....si sa nu fiu eu prins la mijloc ... mentionez societatea comerciala si restul....sa se mearga pe fir in jos....iar eu sa nu fiu obligat de avocatul meu sa mentionez numele unei persoane ANUME, indiferent ca e administrator sau nu

am dreptate?

2) nu stiu care este infractiunea de aceea nu inteleg de ce avocatul meu trimite la procuratura ?! pt tulburarea linistii publice si a folosintei apartamentului....am si o analiza de stress... dar asta nu ma indrepteste pe mine sa hotarasc, cat de drepta sau stramba e analiza.. si de aceea sunt rezervat inclusiv fata de conexarea rezultatului hormonului stressului...raportat la legatura fata de discoteca...cum ar putea ea sa fie dovedita ca nu vine stresul DE LA ALTCEVA sau de la multe alte "asa zise posibile cauze"etc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
stimate domn,
avocatul dvs.."nu va obliga" ci va indruma/sfatuieste....cred ca este mai corect sa formulati asa fraza.....daca dvs ati solicitat consultanta juridica avocatului ..lasati-l sa-si faca treaba...
Cu respect,
dar de ce trebuie sa acuz eu o persoana.. cand eu nu pot sa dovedesc ca administratrul a dat de buton mai tare in seara x ? ce dovada am? raspundeti-mi si mie

pai avocatul zice ca ma paraseste daca nu fac ca el !

iar eu vreau sa fiu protejat doar prin acuzarea persoanei juridice.....DECI E AUTOR NECUNOSCUT SAU NU cand e muzica data tare intro discoteca?>

eu nu pot sa afirm ca lam vazut eu!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
Formulati plangere penala si solicitati organelor de urmarire
penala sa identifice faptuitorul, in conformitate cu prevederile legale.

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)